ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Παράνομα έπαιρνε δύο μισθούς ο Π. Μαρκαντώνης

Παράνομα έπαιρνε δύο μισθούς ο Π. Μαρκαντώνης

Τον καλούν να επιστρέψει τα χρήματα – Ευθύνες και για το Δήμαρχο Ύδρας

Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει η αποκάλυψη για τις δράσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ύδρας και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Π. Μαρκαντώνη.

Δικαίωση του newsbomb αποτελεί η απόφαση του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Η. Λιακόπουλου για την υπόθεση των δύο μισθών που παρανόμως εισέπραττε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Ύδρα κ. Π. Μαρκαντώνη.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του επικεφαλή της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ύδρας κ. Μανώλη Τσακίρη.

Ο κ. Λιακόπουλος με επείγον έγγραφό του προς το Δήμαρχο Ύδρας κ. Αγγ. Κοτρώνη τον καλεί να μεριμνήσει άμεσα για την επιστροφή των χρημάτων στο ταμείο του Δήμου Ύδρας τα οποία παρανόμως εισέπραττε ο κ. Μαρκαντώνης.

Τον καλεί επίσης να ενημερώσει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για το ακριβές διάστημα που ο κ. Μαρκαντώνης έπαιρνε το δεύτερο μισθό της αντιμισθίας, για να προχωρήσουν οι πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ουσιαστικά ο κ. Λιακόπουλος εφήρμοσε το νόμο που ήταν σαφής και ξεκάθαρος. Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για τον κ. Μαρκαντώνη και ηχηρό ράπισμα για το Δήμαρχο Ύδρας κ. Κοτρώνη που γνώριζε τα πάντα.

Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Μαρκαντώνη κατέρρευσε ενώ η επόμενη γραμμή άμυνας του είναι να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε το νόμο.

Σε αυτή την περίπτωση όμως κινδυνεύει να εκτεθεί ακόμα περισσότερο.

Όχι μόνο γιατί η άγνοια νόμου αποτελεί ένα σαθρό επιχείρημα αλλά και γιατί μπορεί να αποδειχθεί ότι γνώριζε το νόμο και είχε μάλιστα υποβάλλει και σχετικό ερώτημα.

Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Κοτρώνης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος πλέον αφού παρά το γεγονός ότι γνώριζε την υπόθεση, δεν παρενέβη και ενδέχεται να προκύψουν ευθύνες και για τον ίδιο.

Τα προβλήματα όμως για τη Δημοτική Αρχή στην Ύδρα δεν έχουν τελειωμό. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες αναμένεται η κατάθεση μιας σοβαρής αναφοράς – καταγγελίας στο Δικηγορικό Σύλλογο που αφορά έμμισθο σύμβουλο του κ. Κοτρώνη.
Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για σωρεία αποκαλύψεων σε πολλά πεδία.

Με «ιστορικό» στην παρανομία

Το 2007, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ύδρας προσπάθησε να νομιμοποιήσει την παράνομη κατασκευή αυθαιρέτου σε δημοτικό χώρο του κ. Μαρκαντώνη στο νησί της Ύδρας, έχοντας τη στήριξη και ορισμένων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μαρκαντώνης με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησε να διασωθεί για τη δράση του, ωστόσο, η απόφαση αυτή ακυρώθηκε ως παράνομη από τον τότε Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια, μετά από καταγγελίες, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

____25__2012____76_76