ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Αθανασάκης έπαιρνε για υπερωρίες 4.445 ευρώ το μήνα

Ο Αθανασάκης  έπαιρνε για υπερωρίες 4.445 ευρώ το μήνα

-Την ίδια εποχή «έτρεχε» και μισθός 5.981 ευρώ

-Το φτωχό βιογραφικό… οι εισηγήσεις στον Παπανδρέου και τα καφεδάκια στο Κολωνάκι

Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα της διαύγειας, την άνοιξη του 2011, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Νίκος Αθανασάκης, έβαζε στον εαυτό του υπερωρίες και νυχτερινά που έφταναν τις 4.445 ευρώ το μήνα, εκτός από τον παχυλό μισθό του. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα η NEWSBOMB, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού έλαβε για τον μήνα Απρίλιο του 2011, 4.071 ευρώ για υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά! Για τον Μάιο έλαβε 4.265 ευρώ και για τον Ιούνιο 4.445 ευρώ.

Τα ποσά είναι εξωφρενικά αν αναλογιστούμε ότι εκείνη την περίοδο ο κ. Αθανασάκης, ως διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού ελάμβανε μισθό ίδιο με αυτόν του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Και για να ακριβολογούμε, σύμφωνα με τον νόμο 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α) της γενικής διεύθυνσης μισθών, της γραμματείας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, ο μισθός του γραμματέα υπουργείου μαζί με τα επιδόματα και τα δώρα δεν μπορούσε να ξεπερνά τα 5.981 ευρώ. Σε απλά ελληνικά, οι απολαβές του κ. Αθανασάκη εν μέσω κρίσης έφταναν τις 10.500 ευρώ, μόνο από την ενασχόλησή του με το γραφείο του πρωθυπουργού, αφού σαν υπάλληλος της γενικής γραμματείας τύπου και ενημέρωσης έπαιρνε άλλο μισθό.

Είναι προφανές ότι ακόμα και με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς οι ετήσιες αποδοχές του, μόνο ως συμβούλου του πρωθυπουργού, πρέπει να ξεπερνούσαν τις 140.000 ευρώ, ποσά με τα οποία αμείβονται μόνο οι managers μεγάλων χρηματοπιστωτικών και τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το «καταφύγιο» της γενικής γραμματείας τύπου και ενημέρωσης

Ο Νίκος Αθανασάκης όπως και άλλοι κομματικοί υπάλληλοι, εκτός από τις αποδοχές λόγω των θέσεων που λαμβάνουν, έχουν πάντα «καβάντζα» την περίφημη σιγουριά της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Ενημέρωσης από την οποία πληρωνόντουσαν με βάση τις συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ. Στο μισθό λοιπόν του συμβούλου του πρωθυπουργού πρέπει να προστεθούν και οι αποδοχές της Γραμματείας Τύπου οι οποίες για τριακονταετή υπηρεσία ξεπερνούν τις 3.056 ευρώ το μήνα.

· Δείτε τις υπερωριακές απολαβές του κ. Αθανασάκη για τους μήνες Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος του 2011 που ξεπερνούν τις 4.071 ευρώ τον μήνα και φτάνουν μέχρι 4.445 ευρώ

EG3
EG4

· Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που ορίζει τις απολαβές διευθυντών και γραμματέων υπουργείων μέχρι τα 5.981 ευρώ

EG1

Το κόλπο με τα νυχτερινά και τις αργίες

Εκεί που ο κ. Αθανασάκης δίνει «τα ρέστα του» είναι στα νυχτερινά και στις απολαβές του κατά τις επίσημες αργίες και τις Κυριακές. Ψάχνοντας τα στοιχεία της διαύγειας διαπιστώνουμε για παράδειγμα ότι τον μήνα Νοέμβριο του 2011, εκτός από τον μισθό του έχει δηλώσει 759 ευρώ νυχτερινά και 1.236 ημεραργίες. Τα ίδια ακριβώς ποσά φαίνεται να έχει δηλώσει και για τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει με τους προηγούμενους μήνες καθώς οι αναρτήσεις της διαύγειας έχουν περιορισμένο χρονικό εύρος. Εύκολα θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα πως αυτή η πρακτική εφαρμοζόταν για πολλά χρόνια και όχι μόνο από τον κ. Αθανασάκη αλλά και από άλλους συμβούλους πρωθυπουργών.

ATH2

Ποιος είναι ο άνθρωπος σκιά του ΠΑΣΟΚ;

Ο Νίκος Αθανασάκης είναι αυτό που λέμε: «ο απόλυτος κομματικός γραφειοκράτης». Ο άνθρωπος σκιά του ΠΑΣΟΚ που από το 1974 αναρριχήθηκε σιωπηρά και αθόρυβα σε όλες τις θέσεις του κομματικού μηχανισμού και επί σειρά ετών διατέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας πρωθυπουργών δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Κώστα Σημίτη και στον Γιώργο Παπανδρέου.

Στην κομματική ιεραρχία έφτασε μέχρι τη θέση του γραμματέα του κόμματος, όμως, αν και δε γνωρίζουμε το ακριβές επάγγελμά του, από δουλειά δεν ξέμεινε ποτέ. Ο ίδιος δηλώνει δημοσιογράφος γενικά κι’ αόριστα. Ουδείς όμως θυμάται να έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα. Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτή την ιδιότητα, επί 35 χρόνια, έπαιρνε την μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη που του παρείχε η Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης από την οποία συνταξιοδοτήθηκε.

Αυτό δεν τον εμπόδιζε σε τίποτα να παίρνει και τις επιπλέον μισθολογικές απολαβές και τα επιδόματα των θέσεων στις οποίες διορίστηκε ως σύμβουλος και ως διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου. Ο «αρκούδος», όπως τον αποκαλούν στην πολιτική πιάτσα, ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στο παρασκήνιο και επηρέαζε τις πολιτικές αποφάσεις τόσο του Κώστα Σημίτη, όσο και του Γιώργου Παπανδρέου. Η πολιτική του διαδρομή περιορίστηκε από τα υπόγεια του Μαξίμου στο Κολωνάκι κι από εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη όπου συναντιόνταν με μεγαλοεκδότες και δημοσιογράφους για να περνάει τη γραμμή του κόμματος. Σήμερα εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ΝEWSBOMB λέει

Την άνοιξη του 2011 που ο κ Νίκος Αθανασάκης ελάμβανε αυτά τα αστρονομικά, για την κρίσιμη περίοδο ποσά, η χώρα είχε παραδώσει τα «κλειδιά» της δημοσιονομικής πολιτικής στους δανειστές οι οποίοι ζητούσαν αίμα, περικοπές, και απολύσεις στο σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εκείνη λοιπόν την περίοδο που στρατιές ανέργων έφευγαν καθημερινώς από τον ιδιωτικό τομέα, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαζε ψαλίδι σε μισθούς, συντάξεις, δώρα και επιδόματα του ιδιωτικού τομέα, ο απόλυτος κομματικός γραφειοκράτης έχαιρε απολαβών που μόνο ένας διευθύνων σύμβουλος μεγάλου πολυεθνικού ομίλου μπορεί να επιτύχει.

Το σύστημα και η ελίτ εξουσίας ζητούσε από τον απλό πολίτη να κάνει θυσίες και να υπομείνει την βίαιη πτώση του βιοτικού επιπέδου του την ώρα που οι άνθρωποι του κομματικού σωλήνα «τύπου Αθανασάκη» κανόνιζαν για τους εαυτούς τους μισθούς βασιλιάδων και έπιναν στην υγειά των κορόιδων. Η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει αντίστοιχες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, είτε αφορούν στο παρελθόν, είτε αφορούν στο παρόν.

Η NEWSBOMB δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα και αν αυτό το πάρτι των μισθών συνεχίζεται ακόμα, θα αποδειχθεί πολύ σύντομα. Άλλωστε, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Πώς υφυπουργός βόλεψε την προστατευόμενη του Βενιζέλου

Αυτός είναι ο δολοφόνος του Μενιδίου