ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οδήγησαν τον "μεγαλο-οφειλέτη" στο εγκεφαλικό!

Οδήγησαν τον "μεγαλο-οφειλέτη"  στο εγκεφαλικό!
Ο "μεγαλο-οφειλέτης" κ. Παύλος Καρδάσης υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του! Νοσηλεύεται σε δημόσιο γενικό νοσοκομείο.
Ρεπορτάζ:
Παναγιώτης Σουρέλης
Φωτογραφίες – Λήψη:
Γιώργος Διαμαντάκης

«Όταν μπεις στις δαγκάνες του ελληνικού κράτους, δεν γλιτώνεις. Θα σε φάνε». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον 85χρονο κ. Παύλο Καρδάση, από τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο ζητάει το ποσό των 865.733,67 ευρώ και μάλιστα για χρέη που κληρονόμησε από τον αδελφό του.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Newsbomb ο κ. Παύλος Καρδάσης υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. Ο άνθρωπος που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τους έξι χιλιάδες μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου δεν έπεσε μόνο από τα σύννεφα όταν έμαθε πως οφείλει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ! Έπεσε και στο κρεβάτι δημόσιου νοσοκομείου με βαρύ εγκεφαλικό αφού δεν μπόρεσε να πιστέψει τι τον βρήκε.

Απαρηγόρητος και μόνος

Αυτή τη στιγμή, ο 85χρονος κ. Παύλος Καρδάσης νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Επικοινωνεί με το περιβάλλον και δεν κρύβει την απόγνωσή του. Τον βρήκαμε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, απαρηγόρητο και μόνο…

«Έχει παραλύσει το αριστερό μου πόδι και το αριστερό μου χέρι. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, όταν είδα το όνομά μου στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών. Έπαθα εγκεφαλικό στον ύπνο μου. Κάλεσα το ΕΚΑΒ και ήρθε ένα ασθενοφόρο στο σπίτι και με πήρε», δηλώνει ο κ. Καρδάσης από το δωμάτιο «270» του νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλει, βρέθηκε στο κρεβάτι του πόνου εξαιτίας της αναλγησίας και της επιπολαιότητας του ελληνικού κράτους.

Με απίστευτη προχειρότητα τοποθέτησαν το όνομά του στη λίστα και την έδωσαν στη δημοσιότητα, όπως καταγγέλλει στο “Newsbomb”, πριν ψάξουν εξονυχιστικά την περίπτωσή του.

Τον πίεζαν αφόρητα να πληρώσει τα χρέη του αδελφού του, που κληρονόμησε πριν από περίπου 30 χρόνια. Οφειλές που δεν μπόρεσε να αποφύγει τότε μέσω μίας απλής αποποίησης κληρονομιάς, επειδή είχε υποστεί έμφραγμα. Και σήμερα, στα 85 του χρόνια, πρέπει να συνεχίσει να ζει όντας παράλυτος από την αριστερή πλευρά του σώματός του, εξαιτίας ενός ακόμη χτυπήματος της μοίρας, ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

«Οι γιατροί δεν μπορούν να μου πουν, αν θα γίνω καλά. Έκαναν ό,τι μπορούσαν και τώρα μου λένε, ότι πρέπει να φύγω από το νοσοκομείο, διότι δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι άλλο», λέει.

Η άλλη όψη μιας τραγωδίας

Όμως, ποιος θα φροντίζει τον 85χρονο;

Η γυναίκα του σκοτώθηκε στο σεισμό του 1999, όταν κατέρρευσε η μοιραία πολυκατοικία στη Ν.Φιλαδέλφεια. Η παντρεμένη κόρη του ξενητεύτηκε στην Αγγλία.
Σήμερα ο ηλικιωμένος είναι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι και δεν έχει χρήματα ούτε για αποκλειστική νοσοκόμα, αφού το μόνο εισόδημά του είναι μία σύνταξη του ΟΓΑ μόλις 345 ευρώ. «Έχασα τη γυναίκα μου, το κράτος με κυνηγά για να πληρώσω ένα απίστευτο ποσό και τώρα είμαι παράλυτος. Τι να την κάνω τέτοια ζωή;» αναρωτιέται ο κ. Καρδάσης.

Μάλιστα, κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το σπίτι του, αν το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε κατάσχεση για το χρέος των 865.733,67 ευρώ. «Τουλάχιστον, τώρα θα μου σβήσουν το χρέος;» ήταν τα τελευταία λόγια του 85χρονου στη σύντομη συνομιλίας μας…

Κάπως έτσι φαντάζονται τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πώς θα πρέπει να καλύψουν τα χρέη που προκάλεσε η αναλγησία, η αναποτελεσματικότητα και η ανυπαρξία των πολιτικών ηγεσίων που πέρασαν από το πολιτικό προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Έτσι μεταρρυθμίζει το ΠΑΣΟΚ την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια, λοιπόν!