ΑΠΟΨΕΙΣ

Μεταναστευτικό: «Ρωτήστε έναν υπουργό να μας πει πόσοι μετανάστες υπάρχουν στην Ελλάδα»

Μεταναστευτικό: «Ρωτήστε έναν υπουργό να μας πει πόσοι μετανάστες υπάρχουν στην Ελλάδα»

Ρωτήστε έναν υπουργό της κυβέρνησης: Πόσοι είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν εισέλθει στην χώρα; Όχι μόνο οι καταγεγραμμένοι; Συνολικά πόσοι βρίσκονται στην χώρα μας; - Αν πάρετε απάντηση εγώ θα γίνω Πάπας της Ρώμης - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος της ανικανότητας ενός κράτους που δεν γνωρίζει πόσοι πρόσφυγες/μετανάστες βρίσκονται στο έδαφός του;

Η κυβέρνηση μας λέει ότι αυτή την στιγμή οι έχοντες και οι αιτούντες άσυλο είναι περίπου 150.000. Ωστόσο δεν μας λέει ποιος είναι ο αριθμός των μεταναστών / προσφύγων που έχουν εισβάλει συνολικά στην χώρα, διότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν μπει χωρίς να καταγράφουν σε καμία δομή ή κέντρο υποδοχής.

Δεν μας λέει, διότι κάνεις δεν ξέρει. Ρωτήστε αύριο έναν υπουργό να σας πει. Ρωτήστε τον αρχηγό της ΕΥΠ ή τον αρχηγό της αστυνομίας.

Πόσοι είναι συνολικά στην Ελλάδα αυτή την στιγμή;

Αν πάρετε απάντηση εγώ θα γίνω Πάπας της Ρώμης.

Το ελληνικό κράτος δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ούτε καν τις οικογένειές και τα ανήλικα από τις υπόλοιπες ορδές των ροών.

Δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε καν ένα στοιχειώδη φυλετικό διαχωρισμό στα κέντρα που είναι στοιβαγμένοι. Για να προστατέψει έστω τις οικογένειές και τα ανήλικα.

Μιλάμε για σοβαρό έλλειμμα εθνικής εσωτερικής ασφαλείας το οποίο μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται.

Δεν θα μπω στη συνωμοσιολογία περί εξεγέρσεων κλπ κλπ.

Με βάση τα διεθνή στάνταρ δεν χρειάζεται να συμβεί κάποιο περιστατικό για να τεθεί θέμα ασφάλειας.

Και μόνο η άγνοια του αριθμού των μετακινούμενων πληθυσμών σε ένα κράτος είναι σοβαρό κενό εσωτερικής ασφαλείας της χώρας.

Οι προηγούμενοι γνώριζαν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά δεν τους απασχολούσε.
Λυπάμαι που το λέω αλλά υπάρχει κενό ασφαλείας στη χώρα και γι αυτό ετοιμάζουν στρατιωτικού τύπου δομές στα νησιά.

Αστειότητα η μετακίνηση στην ενδοχώρα

Η μετακίνηση στην ενδοχώρα είναι αστειότητα, αφού όσοι μπουν δεν θα ξαναφύγουν. Αν μετακινηθούν στην ενδοχώρα δεν υπάρχει νομικά η δυνατότητα επιστροφής τους στις χώρες προέλευσης.

Επίσης κάτι το οποίο αποκρύβεται σκοπίμως είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια για ενοικιάσεις ξενοδοχείων ή σπιτιών στην ενδοχώρα.

Τα λεφτά, πάπαλα. Φαγώθηκαν.

Θα μείνουν στα νησιά για πάρα πολλά χρόνια...

Είμαστε κράτος οπερέτα.

Την ίδια ώρα είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε καθεστώς πανικού.

Από την αρχή της διακυβέρνησης της έχει αλλάξει τουλάχιστον τρεις φορές τον αρχικό της σχεδιασμό με τελευταία κίνηση την επίταξη χώρων και εδαφών και την παραδοχή ότι πάμε σε στρατιωτικού τύπου δομές στα νησιά.

Έχει εμπλέξει σταδιακά 4-5 υπουργούς και υφυπουργούς που ασχολούνται με το μεταναστευτικό και άλλους τόσους γενικούς γραμματείς.

Επιπλέον σχεδιάζει συνεχώς νέες επιτροπές, για το άσυλο αλλά και για τις ΜΚΟ.

Μέχρι στιγμής αποτέλεσμα: Μηδέν.

Τα πέντε νησιά που βρίσκονται στο επίκεντρο

Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Κως και Λέρος είναι τα νησιά που επελέγησαν για την κατασκευή των προαναχωρισιακών κέντρων, γεγονός που προϋποθέτει ότι θα κλείσουν τα ήδη υπάρχοντα, όπως το «κολαστήριο» της Μόριας, στο οποίο στοιβάζονται πάνω από 20 χιλιάδες μετανάστες, αλλά και της Σάμου που βρίσκεται εντός του του αστικού ιστού.

Ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σημείωσε ότι οι χώροι που η κυβέρνηση θα επιτάξει, θα ενοικιαστούν για τρία χρόνια και στους ιδιοκτήτες θα καταβάλλεται ενοίκιο.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Μετανάστευσης εξουσιοδοτείται και επιτάσσει λόγω εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης την τοποθεσία Καράβας στη Μυτιλήνη, που βρίσκεται κοντά στην Μανταμάδο περιοχή θρησκευτικού ενδιαφέροντος για χιλιάδες πιστούς από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, στη Χίο επιτάσσεται η τοποθεσία «Κρητικού Λάκος» στη θέση Ψείρα, στη Σάμο η τοποθεσία Ζερβού, ενώ αντίστοιχες δομές δημιουργούνται στη Λέρο και την Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Στη Κω μάλιστα μετατρέπεται σε κλειστή δομή το στρατόπεδο «Καπετάν Λαζαρή».

Διαβάστε επίσης:

Κέντρα προσφύγων: Ο σχεδιασμός, η επίταξη και οι στόχοι της κυβέρνησης