ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία - Γράφει ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας 

Είναι προφανές ότι η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα έχει δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία. Όμως, όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία. Όσο λιγότερο επηρεαστεί η δημόσια υγεία, τόσο πιο εύκολη θα είναι η ανάκαμψη της χώρας.

Για την άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών και για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει την περαιτέρω στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Συνεχίζεται ο μηδενισμός του ενοικίου των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και για τον μήνα Μάρτιο, ενώ παρατείνεται η μείωση του Φ.Π.Α. σε συγκεκριμένα αγαθά. Παράλληλα, διευρύνεται και επεκτείνεται η επιστρεπτέα προκαταβολή με την 6η και 7η δόση, χρηματοδοτείται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας και παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας, με ταυτόχρονη αναστολή οφειλών των επιχειρήσεων προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Με την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων επιβεβαιώνεται η ορθότητα της επιλογής μας να κρατήσουμε εφεδρείες από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία. Η Κυβέρνηση στηρίζει άμεσα και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τα μέτρα στήριξης αναμένεται να επεκταθούν και να ενισχυθούν, στοχευμένα σε όσους αποδεδειγμένα πλήττονται.

Ενώ στην περίπτωση που η Κυβέρνηση είχε ακούσει τις ανεύθυνες φωνές πλειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε από την αρχή της πανδημίας να εξαντληθούν όλα τα οικονομικά αποθέματα που ήταν διαθέσιμα, σήμερα θα βρισκόμασταν σε αδιέξοδο. Δε θα υπήρχε η δυνατότητα να στηρίξουμε την κοινωνία και εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Το τελευταίο φανερώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι ο Α. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ακόμη και σήμερα, που βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο υγειονομικά σταυροδρόμι, εξακολουθούν να λαϊκίζουν υποσχόμενοι τα πάντα, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Δείχνουν άγνοια της πραγματικότητας και εμμονή σε ανεύθυνες πολιτικές. Η απάντηση σ' όλα αυτά έρχεται με πράξεις από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε μέτρα ύψους 5,9 δισ. ευρώ, τα οποία είναι πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού και προστίθενται στα 24 δις που έχουν διατεθεί το 2020.

Καταλήγοντας, αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με τις εξελίξεις σε υγειονομικό επίπεδο, η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει με νέα μέτρα για την περαιτέρω στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

*Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης: Τι αλλάζει από σήμερα - Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες