ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα πρωινό στον Κηφισό με τους «εξυπνάκηδες» της ΛΕΑ

Το πρωινό της 6ης Σεπτεμβρίου στον Κηφισό
Το πρωινό της 6ης Σεπτεμβρίου στον Κηφισό
Intimenews/Γιάννης Δημητρόπουλος

Λωρίδα έκτακτης ανάγκης… Τρεις λέξεις που μπορεί με την πρώτη ανάγνωση να φαίνονται απλές, είναι όμως ζωτικής σημασίας για τους οδηγούς που εμπλέκονται σε κάποιο τροχαίο ατύχημα και περιμένουν ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό όχημα για να τους σώσει τη ζωή

Πριν από μερικές ημέρες, εγώ και χιλιάδες ακόμα οδηγοί «κολλήσαμε» για δύο ώρες στον Κηφισό επειδή στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας είχε τροχαίο. Πάμε να απαντήσουμε όμως σε τρία γρήγορα ερωτήματα… Στο τι έκανα, τι με πείραξε και τι με εξόργισε!

Το πρώτο σκέλος είναι το πιο απλό και στην τελική δεν ενδιαφέρει και κανέναν. Από τη στιγμή που δεν έχουμε στην κατοχή μας… ιπτάμενα αυτοκίνητα περίμενα υπομονετικά στη μεσαία λωρίδα με το αμάξι μου να κοντεύει να πάρει… φωτιά καθώς για 120 λεπτά δούλευε με… πρώτη, δευτέρα! Όταν η θερμοκρασία ανέβηκε επικίνδυνα (άτιμο παραφλού), επιχείρησα να σταθμεύσω στη ΛΕΑ για λίγα λεπτά για να μπορέσω να φτάσω στον προορισμό μου ασφαλής! Φυσικά και δεν τα κατάφερα καθώς η δεξιά πλευρά του δρόμου δεν ήταν πλέον «Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης» αλλά «Λωρίδα Έξυπνων Ανθρώπων».

Ας προχωρήσουμε στο δεύτερο ερώτημα! Αυτό που με πείραξε είναι κάτι με το οποίο -κακώς- έχουμε συμφιλιωθεί όλοι! Δεν γίνεται εν έτει 2021 οι ελληνικοί δρόμοι να μπλοκάρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Το οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου φτιάχτηκε με τα στάνταρ (και για τα αυτοκίνητα) που υπήρχαν αρκετές δεκαετίες πίσω, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται καθημερινά εκατομμύρια οδηγοί. Αν είσαι στους… σούπερ άτυχους και μαζί με κάποιο ατύχημα σε ώρα αιχμής ρίξει και καμία… ψιχάλα, τότε βγάλε τη σκηνή που έχεις στο αμάξι για το κάμπινγκ στη Φολέγανδρο και στήσε τη κάπου δεξιά!

Για το τέλος άφησα το εξοργιστικό της ιστορίας! Αυτό δεν είναι άλλο από τους «εξυπνάκηδες» της ΛΕΑ που ανέφερα και παραπάνω. Καθημερινά χιλιάδες «χρήστες» της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης μπλοκάρουν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και περιπολικά τα οποία τρέχουν να σώσουν ζωές.

Το επιχείρημα «ήταν άδεια ρε φίλε» ή το ακόμα καλύτερο «θα κάνω αριστερά αν δω κάποιο όχημα» δεν υπάρχουν καν ως δικαιολογίες καθώς οι… έξυπνοι είναι τόσοι πολλοί που όταν έρθει η ώρα να κάνουν αριστερά, το υπηρεσιακό όχημα πρέπει να περιμένει για πολλά λεπτά ζωτικής σημασίας!

Όσο οι νόμοι είναι τόσο ελαστικοί και οι έλεγχοι τόσο ελλιπείς, όλα τα παραπάνω θα συνεχίσουν να είναι μέσα στην καθημερινότητά μας για πολλά ακόμα χρόνια. Και το χειρότερο είναι ότι η «ζημιά» δεν θα είναι πάντα δύο χαμένες ώρες στον δρόμο αλλά πιθανότατα αρκετές χαμένες ζωές στην άσφαλτο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.