ΑΠΟΨΕΙΣ

Η επιλεκτική ευαισθησία στην υπόθεση Σερβετάλη

Ο Άρης Σερβετάλης
Ο Άρης Σερβετάλης

Όταν το βράδυ της Δευτέρας διάβασα την είδηση ότι ο Άρης Σερβετάλης αποχωρεί από την παράσταση «Ρινόκερος» επειδή δεν επιθυμεί να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές δεν έδωσα μεγάλη σημασία.

Δεν το θεώρησα και τόσο παράξενο, καθώς όπως πληροφορήθηκα λίγο αργότερα, ο συμπαθής ηθοποιός είχε ενημερώσει από το καλοκαίρι τον παραγωγό του ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τελικά τα θέατρα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ωστόσο είναι η «δολοφονία» χαρακτήρα που συντελείται τις τελευταίες ώρες τόσο από χιλιάδες χρήστες των social media που αναφέρονται με χυδαίες λέξεις στον γνωστό ηθοποιό, όσο και από τους συναδέλφους του Σερβετάλη, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν!

Άνθρωποι που μέχρι το ξέσπασμα του κινήματος #MeToo και τις γενναίες δηλώσεις των γυναικών που κατήγγειλαν όσα τερατώδη έζησαν, έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά τους σε οτιδήποτε συνέβαινε γύρω τους, ξαφνικά βρήκαν τη λαλιά τους με σκοπό να... κρεμάσουν έναν συνάδελφό τους.

Από την άλλη, άνθρωποι που επί πολλά χρόνια σιωπούσαν όταν έβλεπαν ηλικιωμένους να χάνουν τις συντάξεις τους, πολίτες να καίγονται επειδή είχαν χτιστεί αυθαίρετα, υγειονομικούς να βγαίνουν σε αναστολή, έγιναν για άλλη μία φορά «δικαστές του πληκτρολογίου» και τα έβαλαν με τον μη εμβολιασμένο Σερβετάλη, «ο οποίος άφησε 20 ανθρώπους στον δρόμο»

Και για να μην παρεξηγηθώ και το εμβόλιο έχω κάνει και έχω νοσήσει και πιστεύω στον κορονοϊό. Δεν είμαι εδώ ούτε για να τα βάλω με τους ηθοποιούς, ούτε όμως για να κρίνω αν έκανε καλά ο Σερβετάλης.

Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και ας σκεφτεί τι θέλει από ένα δημόσιο πρόσωπο. Να προσποιείται για να μην στεναχωρήσει κανέναν ή να βγαίνει ανοικτά και να υποστηρίζει τις απόψεις του;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.