ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια μεγάλη οικονομική κρίση

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια μεγάλη οικονομική κρίση
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κόντεψε να στείλει τη χώρα στα βράχια και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια

Του Λευτέρη Χρυσοφάκη, μέλος της Γραμματείας Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, πολιτευτής Α’ Πειραιά, επιχειρηματίας

Επτά χρόνια πέρασαν από το δημοψήφισμα του 2015 και τον διχασμό του Ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επτά χρόνια από το «ΟΧΙ» που έγινε «ΝΑΙ» μέσα σε ένα βράδυ.

Επτά χρόνια και σίγουρα αν θέλουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από εκείνο το δημοψήφισμα είναι ότι οι θεσμοί δεν προσφέρονται για επικοινωνία και εφήμερες εντυπώσεις.

Οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κόντεψε να στείλει τη χώρα στα βράχια και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα ο εφιάλτης μιας νέας οικονομικής κρίσης πλανάται πάνω από την Ευρώπη. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες, οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, απειλούν ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα θα μετρηθούν οι ηγεσίες, τώρα θα διαπιστώσουν οι πολίτες της Ευρώπης αν το όραμα για μια πραγματική ένωση είναι ζωντανό.

Ένα όμως είναι βέβαιο, σε σχέση με την χώρα μας:

Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που θα αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση με τον ίδιο τρόπο που θα την αντιμετωπίσουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κατάφεραν μετά από μια δεκαετία σκληρών δημοσιονομικών πολιτικών, να πάρουν μια ανάσα. Να ξεπεράσουν την δύσκολη αυτή περίοδο που επηρέασε την οικονομία, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά . Όλους μας. Και δεν επηρέασε μόνο την οικονομία, επηρέασε και την ψυχολογία.

Πιστεύει πραγματικά κάποιος από τους κυβερνώντες ότι ο Ελληνικός λαός έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει ξανά από την αρχή μια μεγάλη οικονομική κρίση; Να κάνει ξανά και άλλες θυσίες; Αν ναι να μας το πει ευθέως.

Πιστεύει κανείς από τους κυβερνώντες ότι η νέα γενιά, θα αντέξει την πίεση ξανά; Τι θα γίνει με το Brain drain, τον εθνικό στόχο για την επιστροφή των νέων από το εξωτερικό;

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια μεγάλη οικονομική κρίση. Αυτό πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας όλοι.