ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναγέννηση ή εξαφάνιση

Αναγέννηση ή εξαφάνιση

Είναι σχεδόν βέβαιο, πως πλέον συνώνυμο της αριστεράς δεν θα είναι ο Σύριζα. Οι απανωτές διαγραφές, είναι απόρροια της επιθυμίας του για κάτι καινούργιο. Ναι, αλλά εδώ διαδραματίζεται σήριαλ , με τίτλο «σκορποχώρι».

Η φωτιά πολεμάται με τη φωτιά. Στην Ιατρική μας πληγώνουν για να μας γιατρέψουν. Μας κόβουν, για να μας κρατήσουν στην ζωή. Τα παιχνίδια με τη φωτιά όμως, είναι επικίνδυνα. Αδύνατον να ελεγχθεί. Τη στιγμή που νομίζεις πως περιόρισες τις φλόγες, εκείνες αναζωπυρώνονται. Ρουφάνε το οξυγόνο και εκπνέοντας με δύναμη, καίνε κάθε ζωντανό οργανισμό στο μονοπάτι τους.

Το να βάλεις μια φωτιά στο σπίτι σου μπορεί να σηματοδοτεί την αναγέννηση ή την εξαφάνιση. Κάποιος στη θέση ενός ετοιμόρροπου χαμόσπιτου, που μυρίζει μούχλα και ουρλιάζει από απελπισία, κατασκευάζει παλάτι. Άλλος παίζει με τα αποκαΐδια, σκορπώντας τα δάκρυα του και δημιουργεί κάτι πρόχειρο, μη βιώσιμο. Ο ένας θα μοχθήσει μα το αποτέλεσμα θα τον ανταμείψει, ο άλλος θα σέρνει το κουφάρι του και θα φυτοζωεί.

Στην περίπτωση του Σύριζα, πολλοί τους μάντες παριστάνουν και λίγοι αποκρυπτογραφούν τις κινήσεις του προέδρου. Ισχύει ο ισχυρισμός του κ. Φίλη; Ότι ο κ. Κασσελάκης θέλει να κάνει τον Σύριζα «δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν». Πιθανόν. Σίγουρα θέλει να τρίψει τους ξεφλουδισμένους τοίχους του παρελθόντος, φέρνοντας καινούργια χρώματα. Είναι σχεδόν βέβαιο, πως πλέον συνώνυμο της αριστεράς δεν θα είναι ο Σύριζα.

Οι απανωτές διαγραφές , είναι απόρροια της επιθυμίας του για κάτι καινούργιο. Ναι, αλλά εδώ διαδραματίζεται σήριαλ , με τίτλο «σκορποχώρι». Μου φαίνεται, πως το κόμμα μοιάζει με μεγάλη επιχείρηση. Ο κ. Κασσελάκης πήρε το brand name, και οποίους πελάτες είχε αυτό, μα το προσωπικό και οι ιδέες θα αλλαχτούν. Κι αν χαθούν οι πελάτες; Κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις με κάθε ανανέωση!

Τα σενάρια είναι τρία. Ή θα σερνόταν ο Σύριζα και πλέον θα αποτελούσε τρίτο κόμμα. Ή θα άλλαζε μόνο ο πρόεδρος , που και εκεί η ήττα θα ήταν κατοχυρωμένη. Ή θα αλλάξουν όλοι και όλα. Το τρίτο σενάριο γράφεται ήδη, και το αποτέλεσμα θα είναι ή καταστροφή ή πανωλεθρία. Το μόνο σίγουρο είναι πως το παλιό και το νέο κόμμα, κοινό μοναχά το όνομα θα έχουν…