ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι πράξεις σου σε σκοτώνουν

Οι πράξεις σου σε σκοτώνουν

Άρα, μήπως τελικά ο Σύριζα αυτοκτονεί από τις πράξεις του; 

Καθημερινά το μυαλό μας παίρνει αποφάσεις. Τις περισσότερες αυτόματα. Να πιω καφέ ή όχι; Τι να φορέσω; Ορισμένες φορές , τα απλά ερωτήματα αντικαθιστούνται από σύνθετα. Ερωτηματικά που μπορεί να βάλουν θαυμαστικό στην πορεία μας ή παύλα ακόμη και σε ζωές άλλων. Η ανάγκη μας να βρίζουμε την τύχη, τον καιρό ή το κακό μάτι, προέρχεται από την αδυναμία μας , να αναλάβουμε την ευθύνη. Με μια λέξη ευθυνόφοβος.

Επακόλουθο αυτού του επιθέτου , είναι η άρνηση αποδοχής συνεπειών. Αν τρως καθημερινά γλυκά ενώ ο γιατρός σε έχει παροτρύνει να τα αποφεύγεις, για ότι γίνει φταις εσύ. Μην πεις ότι σε «σκίζει» ο γιατρός , που τον ανάγκασες με τα πεπραγμένα σου , να στα κόψει όλα μαχαίρι.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της metron analysis, το 72% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέσα σε όλα αυτά , τι κάνει ο Στέφανος; Ταξιδεύει, παντρεύεται, κουνάει το δάχτυλο, διαγραφεί, απαγορεύει και σιωπά.

Θα μου πείτε, «άνθρωπος είναι. Και θα ερωτευτεί και θα ζήσει και θα γυμναστεί…». Σαφώς. Θεωρώ ότι και οι 300 δεν είναι εξωγήινοι. Απλά αδυνατώ να θυμηθώ κάποιον, που προωθούσε τόσο την προσωπική του ζωή, θολώνοντας τις πολιτικές του απόψεις. «Μα τον κυνηγάνε τα πρωινάδικα». Πιστεύετε ότι με τον ίδιο ζήλο που παρακολουθούμε από την κλειδαρότρυπα την ζωή του κ. Κασσελάκη, δεν θα ψάχναμε και τον κ. Μητσοτάκη. Εκείνος όλη μέρα είναι σε ένα γραφείο; Ούτε τυρόπιτα δεν παίρνει;

Μετά, αναρωτιόμαστε πως διαλύθηκε ο Σύριζα. Συνήθως , ένας καινούργιος διευθυντής όταν προσλαμβάνεται αρχικά γνωρίζει όλους τους υπαλλήλους. Μιλάει ξεχωριστά με τον καθένα, ανταλλάσσοντας απόψεις ώστε να αντιληφθεί τα πιστεύω τους. Αναζητάει στοιχεία και το επαγγελματικό ιστορικό του καθένα. Στη συνέχεια, με γνώμονα το καλό της εταιρίας, κάποιους πιθανόν να τους αντικαταστήσει. Άλλους να τους εκμεταλλευτεί σε άλλες θέσεις.

Πάντως, είναι παρών με σκοπό να προσαρμοστεί και να γνωρίσει το περιβάλλον. Και ξέρετε, αντί να μην κανονίζεις ποιος θα βγει και ποιος δεν θα βγει να μιλήσει δημοσίως σαν να είσαι μονάρχης, μπορείς δημοκρατικά μαζί με τους άλλους να αποφασίσεις μετά από πολύ κόπο μια κοινή γραμμή. Άρα, μήπως τελικά ο Σύριζα αυτοκτονεί από τις πράξεις του;