ΑΠΟΨΕΙΣ

Περπατάμε παράλληλα κι όλα είναι ακατάλληλα…

Περπατάμε παράλληλα κι όλα είναι ακατάλληλα…

Κι αν «τα θέλω» πλέον προχωρούν σε παράλληλους δρόμους , προτιμότερος είναι ο χωρισμός παρά το κλάμα στο πατάκι της εξώπορτας. 

Κάθε αιμορραγία θα σταματήσει. Κάθε κρίση θα ξεπεραστεί. Ή θα χάσεις τον ασθενή ή όχι. Επομένως όπως και να ´χει η αιμοραγία θα σταματήσει. Κάποιες φορές, όσο δυνατά κι αν προσπαθήσεις, πάλι αδύναμος μένεις στο μάταιο αποτέλεσμα. Αξίζει, όμως, η απόπειρα. Σημασία έχει επίσης, να γνωρίζεις πότε πρέπει να τραβήξεις τα χέρια από τον ασθενή.

Όπως εξελίσσεται η κατάσταση στο ΣυΡιζΑ, οι προβλέψεις του Άδωνη Γεωργιάδη θα πέσουν έξω. Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται αποφασισμένος να μείνει. Παρόλα αυτά, η διάσπαση έχει μπει ήδη στην πολυκατοικία και ανεβαίνει με το ασανσέρ στο σπίτι τους. Τι θέλουν να πετύχουν τα μέλη , που το όνομά τους φιγουράρει στην λίστα των επερχόμενων διαγραφών; Να μείνουν σε ένα κόμμα που ο πρόεδρος δεν τους θέλει; Θα μου πείτε ο ΣυΡιζΑ ανήκει στον Κασσελάκη; Φυσικά και όχι. Αλλά όπως φαίνεται οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από το νέο δημιούργημα του προέδρου , το οποίο σε τίποτα δε μοιάζει με το παλιό.

Άρα ο κύριος Κασσελάκης , έχει κρατήσει μονάχα το όνομα , μα ξέχασε πίσω τους ψηφοφόρους. Σίγουρα η διάσπαση θα τον αποδυναμώσει. Είναι δεδομένο ότι εκείνοι που θα φύγουν, αν κάνουν κόμμα, οριακά στοχεύουν στο 3%. Ποιο το όφελος όμως να μένεις κάπου που δε σε θέλουν; Τι θα αποδείξεις; Έχεις την ανάγκη να τιμωρήσεις ; Μπορεί η αποχώρηση να αποτελεί την τιμωρία . Ίσως το να αποστασιοποιηθείς , σε λυτρώσει.

Και τώρα γιατί παίζεις κυνηγητό; Ψάχνεις αποδείξεις στο ποιος και γιατί έγραψε κάτι στο Twitter . Έτσι δίνεις αξία και οστά , σε αυτό το κάτι. Πείθεις τον κόσμο ότι αυτό το κάτι , ισχύει. Γιατί κρεμιέσαι από ένα σπασμένο κλαρί και δεν κλείνεις την πόρτα πίσω σου. Είναι γλυκιά η καρέκλα ή μήπως η ανάγκη να βοηθήσεις το συνάνθρωπό σου από πιθανόν μελλοντική υπουργική θέση;

Υπάρχει περίπτωση να σου δοθεί με την συγκεκριμένη προεδρία; Ωραιότατα κι απ’ το σπίτι μπορείς να ενισχύσεις το κοινωνικό καλό και να προωθήσεις τα ιδανικά σου. Χωρίς χρήματα βέβαια , αλλά αυτό σε νοιάζει; Η λέξη «φύγε», έχει συγκεκριμένη σημασία. Κι αν «τα θέλω» πλέον προχωρούν σε παράλληλους δρόμους , προτιμότερος είναι ο χωρισμός παρά το κλάμα στο πατάκι της εξώπορτας.