ΑΠΟΨΕΙΣ

Μα σε μια αγάπη, κάθε λάθος είναι δρόμος…

Μα σε μια αγάπη, κάθε λάθος είναι δρόμος…

Ποια μαγική ικανότητα θα θέλαμε να έχουμε; Ίσως να μπορούμε να αναιρέσουμε κάτι που είπαμε ή κάναμε; Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο κουμπί. Το παρελθόν μένει. Γίνεται δάσκαλος , βοηθώντας μας να βελτιωθούμε, να διδαχτούμε. 

Αν ανέγγιχτα περάσει, ίσως μείνουμε εγκλωβισμένοι σε μέλλον που δεν επιλέξαμε. Στο μέλλον που συνεχώς, μας επιτίθεται. Η απόδραση είναι ανώφελη. Μόνο αν κάτσουμε και υποστούμε τις συνέπειες, μπορεί κάτι να γεννηθεί. Το παρελθόν γράφτηκε. Δεν αλλάζει. Ό,τι έγινε έγινε. Προχωράμε και καλώς ή κακώς ζωγράφοι του αύριο μας , είμαστε εμείς.

Το πριν του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την απόλυτη κρίση και οριακή διάλυση. Στο μετά , αχνοφαίνονται οι Ευρωεκλογές. Κατοχυρωμένα ο ΣυΡιζΑ ακολουθείται από ποσοστό 18% στις εθνικές εκλογές. Ένα ποσοστό το οποίο ανήκει στον ΣυΡιζΑ όχι στον κύριο Κασσελάκη. Αφού επιλέγει να λέει πως οι έδρες ανήκουν στο κόμμα, έτσι και το ποσοστό νίκης ανήκει εξολοκλήρου σε αυτό. Και μάλιστα αν μοιραστεί σε πρόσωπα , πουθενά δεν θα βρίσκεται το δικό του! Μέχρι στιγμής λοιπόν στο βιογραφικό του, συναντάμε την λέξη «διχασμός».

Ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, δήλωσε πως αν το κόμμα της αριστεράς συγκεντρώσει ποσοστό κάτω του 17% στις Ευρωεκλογές, ή θα φύγει ο Κασσελάκης, ή θα τον διώξουν. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Στέφανου Κασσελάκη, ως πρόεδρο. Θα σκεφτεί κάποιος, οι δημοτικές; Εκεί κάπως η αντιπολίτευση κατάφερε να νοθεύσει την κοινή γνώμη, αφού η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη συγκέντρωσε τα βλέμματα. Πολύ πιθανόν, αν ο πρώην Δήμαρχος Αθηνών, είχε ξανά στεφθεί νικητής, να μιλούσαμε για την ηχηρή απουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην λίστα των νικητών.

Μπορεί το παιχνίδι να αλλάξει; Πάντα υπάρχει ελπίδα. Τι γράψαμε πιο πάνω; Αρκεί να μάθουμε από τα λάθη μας, και εκείνα να δυναμώσουν την θέληση μας προς την προσωπική μας εξέλιξη. Φαίνεται μονόδρομος, η απαραίτητη αγκαλιά του κ. Κασσελάκη στην Έφη Αχτσιόγλου. Αν και εκείνη αποχωρήσει από τον Σύριζα με την ομάδα της, τότε αγκαζέ στο κόμμα , σίγουρα δεν θα είναι η λέξη «αντιπολίτευση»!

Δεκτό να πιστεύεις ότι η ανανέωση , το ξεσκόνισμα , θα ελευθερώσει τα φτερά σου. Παρ όλα αυτά, μιλώντας με απλά μαθηματικά και κοινή λογική, οι συμμαχίες πατούν το γκάζι. Η υπεροψία, η μοναρχία, και η φυλάκιση στο παρελθόν, θα διώξει ψηφοφόρους. Κάποιοι ίσως φτάσουν στην πόρτα ενός νέου κόμματος της αριστεράς , άλλοι συμβιβαστούν νοικιάζοντας κάτι δοκιμασμένο, μα είναι δεδομένο πως σε γιαπί δύσκολα κάποιος θα μπει…