ΑΠΟΨΕΙΣ

Όσο τα σπάτε, τόσο γελάνε 

Όσο τα σπάτε, τόσο γελάνε 
Eurokinissi

Η Ελλάδα, η κοινωνία, και το πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να ανατραπεί με αυτοκτονικές τάσεις ή επιθέσεις στον διπλανό μας. Ίσως με την προσφορά, και την αυτοβελτίωση , καταφέρουμε τουλάχιστον να ομορφύνουμε την ζωή μας. 

Έχετε σκεφτεί να μπείτε μες στο γραφείο του διευθυντή σας και να το ανακινήσετε επειδή σας αδίκησε; (Εγώ κύριε διευθυντά μου πότε, σας το υπόσχομαι!)

Συνυπολογίζοντας όλη αυτή την ενέργεια που απλόχερα έχετε ξοδέψει άσκοπα, με την ψυχική φθορά στον εαυτό σας, σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για εσάς. Η καλύτερη απάντηση σε καθετί που μας ρίχνει , είναι η προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Η ενασχόληση με την προσωπική μας εξέλιξη. Το πλεονέκτημα της συγχώρεσης το έχει ο ηγέτης, εκείνος που υπερέχει έναντι του άλλου ηθικά.

Σας υπόσχομαι, ότι κανένας πολιτικός σήμερα δεν θα χαλάσει το πρόγραμμα του, αγωνιώντας με το αν και πόσοι θα πάνε στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Σας εγγυώμαι, ότι κανείς δεν βρίσκεται κολλημένος στα παράθυρα της Βουλής, περιμένοντας πως θα εξελιχθεί η πορεία. Είμαι σίγουρη, πως τίποτα στο πολιτικό σκηνικό δεν θα αλλάξει, αν πέσουν 10 μολότοφ παραπάνω. Τόσα χρόνια προσπαθώ να καταλάβω γιατί κάποιοι εκμεταλλεύονται τις ημέρες μνήμης για να τα σπάνε. Θέλουν να εκφοβίσουν το πολιτικό σύστημα; Να το πω ευγενικά, ούτε το αποχετευτικό τους σύστημα δεν ταρακουνάτε.

Πριν από λίγο βροχή από μολότοφ έπεσαν στην πορεία για το πολυτεχνείο στην Πάτρα. Εκείνοι που φαίνεται να τρέχουν με υγρά μάτια, είναι αθώοι άοπλοι συμπολίτες μας. Εκείνοι που αύριο θα βρουν σπασμένες τις τζαμαρίες τους, είναι άνθρωποι του μεροκάματου. Όσοι θα ξυπνήσουν και θα αντικρίσουν τα αυτοκίνητα τους να «αερίζονται», είναι οι αυριανοί φίλοι μας, συνεργάτες μας. Αν σκοπός κάποιων είναι να ξεσπάσουν, δόξα τω Θεώ πάρκα έχουμε , μπορούν να τα επισκεφθούν. Επίσης Black Friday έρχεται, ας πάρουν σάκο του μποξ, να βαράνε ανενόχλητοι.

Αν πάλι θέλουν να κάνουν κάτι ουσιώδες, μπορούν να στρίψουν το τιμόνι, να πετάξουν την κουκούλα και να επισκεφτούν ένα ίδρυμα. Ή να ψάξουν κάποια επιχειρηματική ιδέα του εξωτερικού, που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα. Ακόμη, αυτές τις τέσσερις ώρες, να τις χαρίσουν στους γονείς τους, στα παιδιά τους ή στο κατοικίδιο τους. Πιστέψτε με , αγαλλίαση θα νιώσετε στο χαμόγελο των γύρω σας και όχι στα σκορπισμένα γυαλιά της ξένης περιουσίας. Η Ελλάδα, η κοινωνία, και το πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να ανατραπεί με αυτοκτονικές τάσεις ή επιθέσεις στον διπλανό μας. Ίσως με την προσφορά, και την αυτοβελτίωση , καταφέρουμε τουλάχιστον να ομορφύνουμε την ζωή μας.