ΑΠΟΨΕΙΣ

Έλα μωρέ όλοι τα έχουμε δοκιμάσει 

Έλα μωρέ όλοι τα έχουμε δοκιμάσει 

Άραγε θα «ρουφήξουν» ποτέ, την ανεμελιά των παιδικών τους χρόνων; 

Δεν είχα επαφή με ουσίες ή με αλκοόλ. Ναι , δεν πίνω αλκοόλ. Πρωτοφανές για μία κοπέλα η οποία «γαβγίζει» αρκετά τα βράδια. Όλοι αναρωτιούνται , πώς θα ήμουν με το αλκοόλ. Μα εγώ όχι. Το πόσο ωραία περνάς , δεν εξαρτάται από την ποσότητα του κρασιού που θα κυλάει μέσα στο σώμα σου. Ούτε από την λευκή σκόνη που θα εισπνεύσει η μύτη σου. Για μένα έχει να κάνει αποκλειστικά με τον εαυτό σου.

Πολλές φορές προσπαθούσα να καταλάβω γιατί γνωστοί μου, φλερτάρουν με μπάφο, ουσίες γενικά. «Έλα μωρέ όλοι το έχουμε δοκιμάσει», θα απαντήσει κάποιος. Γιατί θα ρωτήσω εγώ; Δηλαδή όλοι έχουμε δοκιμάσει κατσαρίδες , που τρώνε στο εξωτερικό; Τι είναι αυτό που σου έλκει την περιέργεια; Πώς θα είσαι με τα ναρκωτικά; Σκατά! Πιο ευτυχισμένο θα σε κάνει να περιτριγυρίζεσαι από τους φίλους σου. Να κάνετε τρελές μαζί, να χορέψετε , να τραγουδήσετε και όχι να πνίγεσαι στα απαγορευμένα .

Σέβομαι στο μέγιστο βαθμό τους ανθρώπους με εξαρτήσεις. Γνωρίζω ότι πηγάζουν από προσωπικές ανασφάλειες. Επίσης, έχω την πεποίθηση πως ο άνθρωπος πλασμένος από το Θεό , έχει κάτι θεϊκό μέσα του. Αυτό τον κάνει να μπορεί τα πάντα! Μπορείς να ξεφύγεις από ένα κυκεώνα που έχεις μπει , αρκεί να αποδεχτείς το πρόβλημα και να θες να γίνεις καλά.

Τώρα, γιατί να μπλέξει ένα παιδί. Γιατί να παρασυρθεί; Πολλοί λόγοι μου έρχονται στο μυαλό. Ασταθές οικογενειακό περιβάλλον. Ίσως να κάνει ναρκωτικά το αγόρι που της αρέσει και με κάποιον τρόπο το κορίτσι, προσπαθεί να τον προσελκύσει. Μπορεί το συγκεκριμένο άτομο να νιώθει απομονωμένο και με το να συμμετέχει στην δοκιμή ουσιών, να ταχθεί σε μια ομάδα.

Ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά , τι εφηβεία είναι αυτή; Σήμερα μια κοπέλα πέθανε και χθες δύο άλλες χτυπιόντουσαν στο προαύλιο του σχολείου. Πόσοι ακόμη; Μάλλον πολλοί. Άραγε αγκάλιασε κάνεις αυτά τα παιδιά; Άραγε γιατί εμείς παίζαμε κυνηγητό και εκείνα είναι τόσο θυμωμένα; Άραγε οι γονείς έχουν σκεφτεί τρόπους να τα πλησιάσουν;

Άραγε το σχολείο σε συνεργασία με κάποια παιδιά μπορούν να φέρουν την αλλαγή από τη βάση; Άραγε θα «ρουφήξουν» ποτέ , την ανεμελιά των παιδικών τους χρόνων;