ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρίποντο εκτός έδρας

Τρίποντο εκτός έδρας
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε την φανέλα της χώρας μας, πήγε μες στο σπίτι τους και είπε την αλήθεια. Χθες δεν τον ψήφισα και αύριο δεν ξέρω αν τον ψηφίσω. Πάντως σήμερα εκπροσώπησε όχι μόνο το 41% αλλά το 100% της χώρας. 

Όλοι έχουμε κάποια αχίλλειο πτέρνα. Μια λέξη, ένα όνομα που σαν καμπάνα χτυπάει μέσα μας και πόνο δημιουργεί, λες και γυμνοί σε κάκτο πέσαμε. Βέβαια, ως Έλληνες μοιραζόμαστε κοινό λεξιλόγιο. Κωνσταντινούπολη, κατεχόμενα, γλυπτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε την φανέλα της χώρας μας, πήγε μες στο σπίτι τους και είπε την αλήθεια. Χθες δεν τον ψήφισα και αύριο δεν ξέρω αν τον ψηφίσω . Πάντως σήμερα εκπροσώπησε όχι μόνο το 41% αλλά το 100% της χώρας.

Η άλλη πλευρά έπραξε το αδιανόητο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, λίγες ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού, ο πρωθυπουργός μιας χώρας να βρίσκεται καλεσμένος, και ο οικοδεσπότης να του κλείσει την πόρτα. Φυσικά τα κλειδιά της Βρετανίας φαίνεται να τα κατέχει για λίγο καιρό ακόμα, αφού στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται τουλάχιστον 20 μονάδες πίσω. Φάνηκε τόσο φοβικός και μικρός , για κάτι τόσο σπουδαίο που θέλει να του ανήκει.

Σήμερα στην εκπομπή ώρα Ελλάδος στο open, ο κύριος Τσίπρας δήλωσε πως αναμένει τι άλλο θα κάνει ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας πως δεν αντέδρασε σωστά. Δεν ξέρω τι περιμένει ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ. Μήπως έπρεπε να πάει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με φορτηγό και να τα σηκώσει; Μάλιστα συνέχισε, λέγοντας πως ενώ η Νέα Δημοκρατία θέλει να μας πείσει ότι το κύρος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο . Συγνώμη κύριε Τσίπρα μα μετά από όλα αυτά και την διεθνή αντίδραση, η οποία καταγράφεται ίσως ο κύριος Μητσοτάκης να πέτυχε το στόχο του.

Υποβαθμισμένο και απρεπές φαίνεται πλέον το Λονδίνο. Το θέμα όχι μόνο δεν ξεχάστηκε αλλά πήρε την διάσταση που του αρμόζει. Και λυπάμαι που το λέω , ωστόσο με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Μητσοτάκης, προβλέπω επί του παρόντος να ενισχυθεί στο εσωτερικό της χώρας, σε αντίθεση με τον ΣυΡιζΑ.

Τι κι αν το συγκεκριμένο κόμμα, κάποια στιγμή κυβέρνησε αυτή τη χώρα. Σε αυτή την περίσταση , δεν επέδειξε την ενότητα που της αρμόζει. Ίσως να μπορούν να απαντούν με μεγαλύτερη ευκολία σε πιο ελαφριές ερωτήσεις, που αφορούν το αγαπημένο φαγητό ή την κλειδαρότρυπα του κόμματος τους.

Με το θέμα ψηλά στην ατζέντα και την αποφασιστικότητα για πέν, όλοι Έλληνες ευχόμαστε σύντομα να ξαναγεννηθεί η Μελίνα Μερκούρη…