ΑΠΟΨΕΙΣ

«Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το κόμμα μου»

«Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το κόμμα μου»

Σπέτσες. Μικροί νοικιάζαμε ποδήλατα τα πρωινά και πάνω σε δυο ρόδες σουλατσάραμε σε κάθε γωνιά του νησιού. Πρωινό μπροστά στο λιμάνι.

Μετά, κουλούρες στην θάλασσα. Αργότερα τρώγαμε στην ταβέρνα - εστιατόριο της παραλίας. Μπέργκερ, μακαρόνια, πίτσες. Το βράδυ βόλτες με την παρέα και όταν τα χρόνια πέρασαν ποτά στο γνωστό γωνιακό μαγαζί. Πριν τον ύπνο σουβλάκι λίγο πιο δίπλα. Και έτσι έφτανε το ξημέρωμα με κάποιον μεθυσμένο να πέφτει στο νερό.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μπορεί να μην έχουν πάει ξανά όλοι βουλευτές του ΣυΡιζΑ στις Σπέτσες. Ίσως να χρειάζονται κάποια tips, για το πως θα περάσουν καλά στο μικρό νησί της χώρας μας. Βέβαια ο πρόεδρος τους είναι γνωστής του τόπου.

Ωραία ιδέα πάντως. Απορώ γιατί εμείς, σύσκεψη κάνουμε ακόμη σε γραφείο. Δεν θα βοηθούσε να πηγαίναμε ένα ταξίδι στην Ιταλία, για να αναθεωρήσουμε το περιεχόμενο της εκπομπής; Θα μου πείτε ο κύριος Κασσελάκης στην αρχή είχε σκοπό να δραστηριοποιηθεί μέσα στους ψηφοφόρους, φορώντας την στολή της απλότητας. Δε μου ακούγεται πολύ απλό πάντως , 40 άτομα σε μια βίλα, με πισίνα, τέννις και κοκτέιλ. Τουλάχιστον σήμερα εμείς στην εκπομπή, συζητήσαμε για την ακρίβεια των σουπερμάρκετ.

Σωστά! Τι να το κάνουν το σουπερμάρκετ εκεί; Σίγουρα θα έχουν κανονίσει κάποιο catering. Έχει και κάτι φρέσκους αστακούς στο νησί, άστα να πάνε! Δεν πιστεύω να μην παραγγείλουν αστακούς; Δεν θέλω τσιγκουνιές. Ο πρόεδρος είναι ανοιχτοχέρης σαν τον Παπαμιχαήλ.

Κι αν πάει καλά αυτό το ταξίδι ποιος είναι ο επόμενος προορισμός; Ντουμπάϊ; Μπαλί; Ή Αμερική; Καλά αν τους πάει Νέα Υόρκη , δεν το χάνω. Θα πάρω διαπίστευση. Συγνώμη αγαπητέ συνάδελφε εκεί στο Opentv, αλλά ταξιδάρα.

Δεν κατάλαβα, όμως, κάτι. Με τα προβλήματα του λαού πότε θα ασχοληθούν; Πότε θα καθαρογράψουν τις προτάσεις τους , γνωστοποιώντας τες αργότερα στους Έλληνες; Προτάσεις μέσα στην σάλτσα της γαριδομακαρονάδας, εγώ δεν δέχομαι. Ούτε να μυρίζουν καπνό από πούρα. Πλάκα πλάκα τι τέλεια που περνούν. Σχολική εκδρομή. Με τις βαλιτσούλες τους, τα καπελάκια τους , η Μαρινέλλα λείπει να τραγουδάει «λίγο κρασί , λίγο θάλασσα και το κόμμα μου».

Παιδιά, θα σοβαρευτούμε σε αυτή την χώρα που τετραμελής οικογένεια χρειάζεται ένα μισθό μόνο για το σουπερμάρκετ; Με τα ενοίκια να κάνουν άλμα επι κοντώ; Την παραβατικότητα στα ανήλικα να τρέχει μαραθώνιο και το αίμα στα δελτία να παίζει πρώτο θέμα.

Άντε να σοβαρευτούμε. Γιατί σε λίγο θα ρωτάμε πόσους κεφτέδες να πάρουμε για την Αυστραλία, σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εδώ ταιριάζει βέβαια, η Βασίλισσα, μα αναφέρθηκα σε λάθος ταινία της…