ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σύνοδος Κορυφής με κορονοϊό: Η μάσκα του Μητσοτάκη και το δώρο της Μέρκελ (pics)

Σύνοδος Κορυφής με κορονοϊό: Η μάσκα του Μητσοτάκη και το δώρο της Μέρκελ (pics)

Με εκτεταμένα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (17/07) η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες και αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για τον επόμενο κοινοτικό προϋπολογισμό και το ταμείο ανάκαμψης της οικονομίας.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετέβησαν στο κτήριο στο οποίο διεξάγεται η Σύνοδος φορώντας μάσκα την οποία έβγαλαν μόνο για τις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι κάθε εθνική αντιπροσωπεία αποτελείται μόνο από τον ηγέτη της χώρας και άλλα τέσσερα άτομα. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.

Η μάσκα του Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε μια μάσκα στην οποία ήταν κεντημένη η ελληνική σημαία. Ιδιαίτερη όμως ήταν και η μάσκα του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος επέλεξε μία με φίλτρο. Εντωμεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε ανήμερα των γενεθλίων της Άνγκελα Μέρκελ η οποία κλείνει τα 66, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα να της κάνει ένα δώρο.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ εκτός από τις μάσκες και μέσα στον χώρο διεξαγωγής της Συνόδου απέφυγαν και τις χειραψίες επιλέγοντας τον χαιρετισμό με τους αγκώνες, ενώ όπου ήταν δυνατό τηρούσαν και τις αποστάσεις.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο σεξ και φωνές σε νοσοκομείο στα Τρίκαλα - Κάλεσαν την αστυνομία