ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η αλήθεια για τη δήλωση της Μίνας Γκάγκα για τα τεστ – Το «κομμένο» απόσπασμα που χρησιμοποιήθηκε

Μίνα Γκάγκα
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε μια ατάκα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, αναφορικά με τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Στα social media έγινε πολύ γρήγορα viral ένα βίντεο από το TikTok στο οποίο η κ. Γκάγκα φαίνεται να λέει ότι «οι Αμερικανοί μας είπαν να σταματήσουμε τα τεστ κορονοϊού, καθώς η Όμικρον είναι τόσο μεταδοτική που δεν ξέρουμε αν το τεστ έχει σημασία από εδώ και πέρα». Η συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή αυτό το βίντεο ήταν τεράστια, όμως, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

Το βίντεο αυτό περιλαμβάνει ένα «κομμένο» απόσπασμα από την πλήρη δήλωση της κ. Γκάγκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel. Εκεί, λοιπόν, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει 40 εκατ. ευρώ για τα self test. Σκεφτόμαστε όλοι τα παιδιά και γενικά τους πολίτες στη χώρα. Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη. Είμαστε συνεχώς μέσα στις 5 πρώτες χώρες σε τεστ. Άρα δεν υπάρχει θέμα να τσιγκουνευόμαστε τα τεστ. Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί μας είπανε ίσως πρέπει και να σταματήσετε τα τεστ, είναι τόσο μεταδοτικό που δεν ξέρουμε αν το τεστ έχει σημασία από εδώ και πέρα. Δεν είναι κάτι που θα κάνουμε, αλλά το λέω σαν μία γνώμη που ακούστηκε».

Η επίμαχη δήλωση στο 5’26’’ του βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb: Βίντεο ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για μετάλλαξη «Όμικρον»: Πότε θα φτάσουμε τα... 0 κρούσματα

«Μήπως πέρασα COVID-19 και δεν το ξέρω;» - Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να νοσήσατε