ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας - Τι είπε για τον ανασχηματισμό

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας - Τι είπε για τον ανασχηματισμό

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (07/07) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, έκανε τον απολογισμό του ενός χρόνου διακυβέρνησης, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνέντευξης, θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», ενώ αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι «ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αλλά να ασκεί τεκμηριωμένη κριτική για να βοηθά την κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη».

Για τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα γίνει στο μέλλον, αλλά θα το ανακοινώσει ο ίδιος. «Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση, δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Όταν είναι η ώρα να γίνουν, θα το μάθετε από εμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα ποια ήταν η δυσκολότερη απόφαση που έλαβε κατά τη διάρκεια της μέχρι στιγμής θητείας του. «Η δυσκολότερη απόφαση ήταν να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο. Ήταν δύσκολο ότι έπρεπε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών και γνώριζα ότι θα οδηγούσα την οικονομία σε βαθιά ύφεση», τόνισε.

Διαμήνυσε, δε, ότι ως χώρα και κράτος, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας τη δύσκολη άσκηση του κορονοϊού. «Όταν συζητώ με τους Ευρωπαίους είναι σαφές ότι είμαστε μια χώρα που ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε πάντως να προειδοποιήσει με εκ νέου «lockdown», εφόσον απαιτηθεί από την «εικόνα» της πανδημίας της COVID-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξής του έκανε ειδική μνεία και στον τουρισμό, καθώς παραδέχθηκε ότι ο Ιούλιος είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο πολύ θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα από αυτούς που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν».

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα ανάκαμψης, καθώς η χώρα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν. Κι αυτό παρά την ύφεση, όπως συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. «Είμαστε γείτονες, έχουμε διαφορές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε. Ο κ. Ερντογάν δεν ήθελε να μιλάει μαζί μου, μετά την επιτυχία στον Έβρο. Είναι σημαντικό όμως, να μπορούμε να μιλάμε», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Έθεσε παράλληλα, ως προϋπόθεση για τον ελληνοτουρκικό διάλογο να μην υπάρξει νέα κλιμάκωση και ένταση εκ μέρους της Τουρκίας.

Επανέλαβε επίσης την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι παράνομο και ότι η Αθήνα έχει διεθνές δίκαιο με το μέρος της.

Ερωτηθείς για το πρόσφατο τηλεφώνημα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι δεν προέκυψε χάρη στη μεσολάβηση της Άγκελα Μέρκελ. Αντίθετα, πρόσθεσε, υπήρξε πρόθεση για διάλογο και επίλυση. «Είχα ενημερώσει την Καγκελάριο. Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, ούτε διαιτητές», δήλωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικουρικές συντάξεις - Αναδρομικά: Τα ποσά που θα πάρετε την Πέμπτη