Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δημοψήφισμα 2015-Επιστολή στήριξης του Τσίπρα από τη σύζυγο του Κώστα Γραβά

Δημοψήφισμα 2015-Επιστολή στήριξης του Τσίπρα από τη σύζυγο του Κώστα Γραβά

Η Ευρώπη του Γιούνκερ και το ΔΝΤ φοβούνται ότι με ένα δυνατό και καθαρό Όχι του ελληνικού λαού, θα υποχρεωθούν να ξεκινήσουν έναν διάλογο -και όχι ένα τελεσίγραφο, τονίζει η Μισέλ Ρέι-Γαβρά.

Με ένα ΟΧΙ, δυνατό και καθαρό του ελληνικού λαού, δίπλα στον εκλεγμένο πρωθυπουργό του, η Ευρώπη του κ. Γιούνκερ και το ΔΝΤ θα υποχρεωθούν να ξεκινήσουν έναν διάλογο -και όχι ένα τελεσίγραφο-, και είναι αυτό ακριβώς που φοβούνται, τονίζει η παραγωγός Μισέλ Ρέι-Γαβρά, σε επιστολή της που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η σύζυγος του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, σημειώνει ακόμα ότι είναι «στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα που μάχεται όχι για να φύγει από την Ευρώπη ... αλλά για να μείνει στην Ευρώπη»,«όχι όμως ισοπεδωμένος αλλά όρθιος και έχοντας τον ελληνικό Λαό να τον στηρίζει».

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Γαβρά:

«Κάνω την παραγωγή μιας ταινίας στην Θεσσαλονίκη και δουλεύω πολύ.
Βρίσκομαι στο πλατό στις 7πμ και τελειώνω, όσο πάει !
Όμως αυτό δεν με εμποδίζει να παρακολουθώ την επικαιρότητα και να την ζώ με τους Έλληνες φίλους μου.
Αρνήθηκα στην Γαλλία, όλα αυτά τα χρόνια, το «Μετάλλιο Αξίας», την «Λεγεώνα της Τιμής», το «Μετάλλιο των Τεχνών και των Γραμμάτων», όμως αποδέχτηκα το 1976, μετά την πτώση των Συνταγματαρχών, να παρασημοφορηθώ εδώ στην Ελλάδα. Δέχτηκα διότι εκτιμούσα πως είχα κάνει «κάτι»: να βοηθήσω τους διωκόμενους Έλληνες να διαφύγουν το καθεστώς των Συνταγματαρχών , παίρνοντας το ρίσκο να έρθω στην Ελλάδα παράνομα και να «δουλέψω» με μια αξιοθαύμαστη γυναίκα την Αμαλία Φλέμινγκ.
Ξέρω πως σήμερα η Αμαλία Φλέμινγκ θα ήταν, όπως εγώ, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα που μάχεται όχι για να φύγει από την Ευρώπη όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ο Κύριος Γιούνκερ και όλα τα ΜΜΕ, αλλά για να μείνει στην Ευρώπη. Όχι όμως ισοπεδωμένος αλλά όρθιος και έχοντας τον Ελληνικό Λαό να τον στηρίζει.
Με ένα ΝΑΙ, η Ευρώπη του κυρίου Γιούνκερ και το ΔΝΤ θα έχουν νικήσει, αποδυναμώσει και συντρίψει οριστικά την Ελλάδα.
Με ένα ΟΧΙ, δυνατό και καθαρό του Ελληνικού Λαού δίπλα στον εκλεγμένο Πρωθυπουργό του η Ευρώπη του κ. Γιούνκερκαι το ΔΝΤ θα υποχρεωθούν τότε και μόνο τότε, να ξεκινήσουν έναν διάλογο.
Έναν διάλογο και όχι ένα τελεσίγραφο.
Και είναι αυτό ακριβώς που φοβούνται.

Μισέλ Ρέι-Γαβρά (Michéle Ray-Gavras)»

Σχετικές ειδήσεις