Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Έκλεψαν την παράσταση τα νιάτα στο 37ο Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας

Έκλεψαν την παράσταση τα νιάτα στο 37ο Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας

Αν κάτι εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους μη Κρήτες που βρέθηκαν στην έναρξη του 37ου Συνεδρίου της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, που φέτος φιλοξενούν η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, ήταν η παρουσία των νέων.

Το ίδιο εντυπωσιακή και στην επίσημη χοροεσπερίδα στο Κρητικό Χωριό.

Φαίνεται ότι αρκετοί Κρήτες έκαναν καλή δουλειά και κρατούν τη δεύτερη και την τρίτη γενιά κοντά στις παραδόσεις τους.

Στο Συνέδριο, που ολοκληρώνεται λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι των Κρητικών Σωματείων από όλη την Ωκεανία.

Αναλυτικά, στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας και Περιχώρων, την Κρητική Ένωση Ντάργουιν, την Κρητική Ένωση Νέας Ζηλανδίας, την Κρητική Αδελφότητα Κουινσλάνδης, το Σύνδεσμο Κρητών Νότιας Αυστραλίας, την Κρητική Ένωση Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας, την Κρητική Ένωση Τασμανίας και την Κρητική Αδελφότητα Δυτικής Αυστραλίας.

krites

Την Έναρξη του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, ο επίσκοπος Μιλητουπόλεως, κ. Ιάκωβος, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (από τις ΗΠΑ) κ. Μανώλης Βεληβασάκης και πρόεδροι Ελληνικών σωματείων της Μελβούρνης.

Τόσο ο πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, στην ομιλία του κατά την επίσημη έναρξη, όσο και ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, αλλά και η γενική πρόξενος κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (από τις ΗΠΑ) κ. Μανώλης Βεληβασάκης, στάθηκαν ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και θα έχουν ιδιαίτερα λαμπρό χαρακτήρα.

Το πενθήμερο Συνέδριο καλύπτουν μουσικά οι καλλιτέχνες από την Κρήτη, Γιώργος Στρατάκης (λύρα - τραγούδι), Νίκος Στρατάκης (λαούτο - τραγούδι) και Δημήτρης Ζωγραφάκης (κιθάρα), που εντυπωσίασαν ιδιαίτερα στη μεγάλη χοροεσπερίδα στο Κρητικό Χωριό.

Το Συνέδριο λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους τα παιδικά και μεγάλα χορευτικά συγκροτήματα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης, της Αδελφότητας Κρητών Κουινσλάνδης και της Κρητικής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις