BOMBER

Ο Μητσοτάκης, η Φώφη, το μαστίγιο και το καρότο...

Ο Μητσοτάκης, η Φώφη, το μαστίγιο και το καρότο...

Οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά φαινεται να κινούνται σε μοτίβο stick and carrot ή ακομα καλύτερα σε μοτίβο «κρύο - ζεστό».

Στην δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τον κορονοϊό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας τη δευτερολογία του σχολίασε τις πρωτολογίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης: «Εισέπραξα από την κ. Γεννηματα μαξιμαλισμό, από τον κ. Τσίπρα μηδενισμό, από τον κ. Κουτσούμπα αρνητισμό, από τον κ. Βελόπουλο λαϊκισμό, από τον κ. Βαρουφάκη σουρεαλισμό», είπε και πρόσθεσε: «Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στο μόνο δρόμο τον οποίο γνωρίζω, αυτόν του ρεαλισμού».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του καταρχάς στην κυρία Γεννηματά. «Σε αυτή την αίθουσα όντως συγκρούεται ο κόσμος του παραδοσιακού κομματικού μηχανισμού με τον κόσμο της πραγματικότητας και του ρεαλισμού», είπε και σχολίασε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία της υποστήριξε πρώτον ότι η κυβέρνηση τα έκανε όλα λάθος, δεύτερον ότι λύσεις είναι οι προσλήψεις και τα περισσότερα λεφτά και τρίτον ότι ευτυχώς που υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ που έσωσε την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

«Μου θυμίσατε έντονα τον κ.Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο του στο ψέμα και το λαϊκισμό» , είπε απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι αυτή η σύγκριση... πονάει πολύ την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα σχολίασε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων ΚΙΝΑΛ να επιδοκιμάζει την κυβέρνηση. «Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθείτε και να σας προβληματίσει γιατί οι ψηφοφοροι του κόμματος σας σε όλες τις μετρήσεις σε μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται να στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές και εσείς επιμένετε να χρεώνετε στην κυβέρνηση όλα τα πιθανά στραβά που μπορεί να συμβαίνουν στον τόπο, ενδεχομένως για να γλυτώσετε από τα δικά σας αδιέξοδα» , συνέχισε ο Μητσοτάκης.

Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός έδειξε στη Βουλή να υπολογίζει περισσότερο την Φώφη παρά τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο περιθώριο της συζήτησης έλαβε χώρα ενα ενδιαφέρον περιστατικό, μεταξύ αστείου και σοβαρού...

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος έχει υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Και όποτε βρίσκει ευκαιρία, αβαντάρει την Φώφη…

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά, η Ντόρα σηκώθηκε από το έδρανό της και προσέγγισε τα υπουργικά έχοντας έναν σύντομο διάλογο με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Τότε ακριβώς εμφανώς εκνευρισμένη η Φώφη ζήτησε να κάνουν ησυχία αφήνοντας ωστόσο και αιχμή για κόντρες στο εσωτερικό της Ν.Δ. «Σας παρακαλώ, κάντε ησυχία. Μπορείτε να τις λύσετε άλλη ώρα τις διαφορές σας. Ούτως ή άλλως το κάνετε και δημοσίως», είπε η κυρία Γεννήματα. Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία της κατευθύνθηκε δίπλα από τον Πρωθυπουργό και απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Κικίλια και στην κυρία Μπακογιάννη είπε: «Τι πάθατε σήμερα; Πολλή φασαρία κάνετε». Με έξυπνο τρόπο ο Μητσοτάκης της απάντησε: «Μετά από τέτοια ομιλία δεν χρειάζεται να μιλήσει ο κ. Τσίπρας».
Μαστίγιο και καρότο που λέμε...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός 36χρονος Λοχαγός