BOMBER

Οι φωτιές καίνε και την ψυχολογία μας

Οι φωτιές καίνε και την ψυχολογία μας
Αποκαϊδια στα Βίλια - Εικόνες θλίψης και απογοήτευσης
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Τελικά ίσως έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι η φωτιά στα Βίλα δεν θα σβηστεί, αλλά θα σταματήσει μόνη της στη θάλασσα

Δυστυχώς η κατάσταση με τις πυρκαγιές παραμένει θλιβερή παρά τις όποιες προσπάθειες ή υπερπροσπάθειες του κρατικού μηχανισμού και των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα η πυρκαγιά συνεχίζει να κατασπαράζει τα πάντα στο πέρασμά της στα Βίλια Αττικής. Με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να ελέγξουν το πύρινο θηρίο.

Δύσκολο, έως αδύνατο. Μην ξεχνάτε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του στρατού είναι κουρασμένες και καταβεβλημένες από τις πάρα πολλές πυρκαγιές που τσακίζουν την χώρα από τα τέλη Ιουλίου μέχρι σήμερα.

Οι πυρκαγιές δεν καίνε μόνο δάση, σπίτια, περιουσίες, αστικό ιστό. Καίνε και την ψυχολογία του κόσμου, των πολιτών αυτής της χώρας. Όλων εμάς που παρακολουθούμε με πολύ κακή ψυχολογία την Ελλάδα να καίγεται. Ίσως μάλιστα αυτή η κακή ψυχολογία να είναι το χειρότερο όλων.

Η θλίψη και η απογοήτευση είναι ένας περίεργος παράγοντας που φρενάρει τα πάντα. Φρενάρει την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, το αίσθημα ασφάλειας, την διάθεση για δημιουργία...

Μια πυρκαγιά να καίει ασταμάτητα για 5 ημέρες και κανείς να μην μπορεί να την σταματήσει ή έστω να την περιορίσει σε μια οριοθετημένη περιοχή, δεν είναι και φυσιολογικό, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Η μαυρίλα και η στάχτη που έχει καλύψει τον Αττικό ουρανό δεν μπορεί να ξεχαστεί. Δεν μπορεί δηλαδή να κάνουμε τους αδιάφορους σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι Τούρκοι κυκλώνουν τα Βαλκάνια με τη συμφωνία των Πρεσπών - Βάζουν «πόδι» και στα Σκόπια