BOMBER

Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα με επιδόματα και βοηθήματα;

Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα με επιδόματα και βοηθήματα;
Δώδεκα χρόνια με βοηθήματα, επιδόματα-ψίχουλα, άλλοτε με κλειστές τράπεζες, άλλοτε με capital control
ΙΝΤΙΜΕ

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πλανάται πάνω από την Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα

Θα μου πείτε το ίδιο ερώτημα πλανάται πάνω από τη χώρα από το 2010 και μετά. Δώδεκα χρόνια ζούμε με εσωτερική υποτίμηση που έχει φτάσει στο -40% του μέσου εισοδήματος. Δώδεκα χρόνια με βοηθήματα, επιδόματα-ψίχουλα, άλλοτε με κλειστές τράπεζες, άλλοτε με capital control και 60ευρα, με κάνα έκτακτο 500ευρω αν το επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος, με επιδόματα ανεργίας, βοηθήματα παιδιών.

Το καλοκαίρι του 2019 οι πολίτες πίστεψαν ότι βγήκαμε από τα ανθρωποκτόνα μνημόνια, ότι η χώρα θα γυρίσει σελίδα. Ότι θα αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης, το μοντέλο της οικονομίας. Φευ. Εν έτει 2022 οι πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας ζουν ακόμα με πενιχρά βοηθήματα.

Ζουν με επιδοτήσεις των 40 ευρώ για λογαριασμούς ρεύματος των 700 ευρώ. Θα μάθουν οσονούπω να ζουν και με επιδοτήσεις ενοικίων.Ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια που θα χάσουν στους πλειστηριασμούς. Με κατώτατους μισθούς που από τα 650 ευρώ που ήταν πέρσι, πήγαν στα 663 ευρώ και τον Μάιο θα πάνε στα 703 ευρώ.
Πώς λέγονται όλα τα παραπάνω; Πείτε το μην ντρέπεστε: Αναδιανομή της φτώχειας. Διαχείριση φτώχειας. Παίρνουμε τα λεφτά από τη μεσαία τάξη τα δίνουμε στους πολύ φτωχούς και τους τα παίρνουμε ξανά μέσω της φορολογίας μόλις βάλουν μια μπουκιά στο στόμα. Ότι ακριβώς έκανε το 2011 ο Παπανδρέου, μετά ο Σαμαράς και μετά ο Τσίπρας. Ενώ για να φύγει η χώρα μπροστά απαιτείται παραγωγή πλούτου και αναδιανομή του πλούτου, δώδεκα χρόνια τώρα γίνεται μόνο αναδιανομή της ακραίας φτώχειας.

Πείτε μου τώρα, εσείς πόσο διάστημα πιστεύετε ότι μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός να ζει υπό αυτό το καθεστώς; Μέχρι πότε θα μπορεί να πληρώνει 600 και 700 ευρώ το μήνα ρεύμα; Μέχρι πότε θα πληρώνει ενοίκια 500 ευρώ για τρύπες και τρώγλες των 25 τετραγωνικών; Μέχρι πότε θα αντέξει να πληρώνει 0,75 και 0.80 ευρώ το σάπιο μαρούλι; 4 ευρώ το σάπιο από την κακοκαιρία σπανάκι; Δηλαδή αν δεν ήταν σάπιο πόσο θα έκανε;

Αυτά συζητάει ο κόσμος στα σπίτια του, στις λαϊκές, στα καφενεία, στο σούπερ μάρκετ. Και μην τρομάξετε: Σε λίγο δεν θα πληρώνει τίποτα από τα πάγια έξοδα να το θυμάστε. Θα αφήσει ο άλλος νηστικά τα παιδιά του για να πληρώσει τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που του ζητάει ένα μισθό το μήνα; Θα αστειεύεστε βέβαια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.