BOMBER

Για τα καθάρματα δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Για τα καθάρματα δεν υπάρχουν δικαιολογίες
pixabay.com

Ένα βρέφος 48 μηνών χαροπαλεύει στο νοσοκομείο επειδή ένα άθλιο κάθαρμα που λέγεται πατέρας του το κακοποίησε και η μάνα του παιδιού καλύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή τον δράστη.

Τραγικό από όπου και να το πιάσεις... Πατέρας και μάνα συνελήφθησαν και η υπόθεση είναι ακόμα στην προανάκριση. Κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι σωστό να βγάζουμε συμπεράσματα και θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να μιλήσει κλπ.
Συμφωνώ. Αλλά τι ακριβώς θα λύσει η δικαιοσύνη; Θα τον συνετίσει και αύριο το πρωί θα γίνει καλύτερος πατέρας; Ένα κάθαρμα που κακοποίησε το παιδί του επειδή έκλαιγε;

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο πατέρας φέρεται να ομολόγησε, ότι ενώ η μητέρα βρισκόταν στην εργασία της και επειδή το παιδί έκλαιγε ασταμάτητα, το έπιασε με δύναμη και το ταρακούνησε με βία. Αλλωστε και οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί διέγνωσαν σύνδρομο ανατάραξης, που αποτελεί μορφή κακοποίησης και οδήγησε στη διασωλήνωσή του.

Έχει κάποια δικαιολογία αυτός ο υπάνθρωπος; Ουδεμία. Μπορεί κάποιος να του εμφυσήσει το πατρικό ένστικτο; Κάποιος νόμος ή κάποια ποινή; Όχι, σαφέστατα όχι. Είναι βαρίδι πάνω στη γη.

Διαβάστε επίσης