BOMBER

Σαμαράς: Το Γονέας 1 και Γονέας 2 δεν είναι Ευρώπη

Σαμαράς: Το Γονέας 1 και Γονέας 2 δεν είναι Ευρώπη
Ο Αντώνης Σαμαράς

Σκληρή κριτική άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο αναφερόμενος στις στρεβλώσεις της δυτικής κουλτούρας που επιχειρεί να διαλύσει αξίες και ιδανικά της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης αλλά και την επέτειο ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε απευθείας στην καρδιά και στο θυμικό των Ελλήνων και αναφέρθηκε στην επιβολή ιδεοληψιών για τις ταυτότητες φύλων: «Φτάσαμε σήμερα, των ώρα που τα προβλήματα γιγαντώνονται, να πιθηκίζουμε εισαγόμενες ανοησίες για το πόσα είναι τα... "φύλα"! Στα χρόνια του Μεσαίωνα τσακώνονταν, για το "φύλο των αγγέλων". Σήμερα τσακωνόμαστε για το πόσα είναι τα "φύλα" των... ανθρώπων!», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Μίλησε για αποδόμηση κουλτούρας ευρύτερα στην Δύση και για γκρέμισμα της ελληνικής κληρονομιάς. «Σήμερα υπάρχει και η λεγόμενη "αποδόμηση". Το woke culture. Κι όχι μόνο στην Ευρώπη. Στη Δύση γενικότερα... Δηλαδή το γκρέμισμα όσων συνιστούν την κοινή κληρονομιά μας. Όπου τα ιερά πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: "Γονέας 1 και Γονέας 2". Αυτό δεν είναι Ευρώπη!».

Σκληρή κριτική άσκησε και για τα ζητήματα του μεταναστευτικού βάζοντας στο στόχαστρο την εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ λέγοντας: «Κάποτε επίσης υπήρχε Ασφάλεια μέσα στην Ευρώπη. Σήμερα δεν μπορούμε καν να συμφωνήσουμε πώς θα φυλάμε τα κοινά σύνορα. Σήμερα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους αληθινούς μετανάστες και τους αληθινούς πρόσφυγες, από τους "εργαλειοποιημένους". Που τους φέρνουν κυκλώματα διακινητών, σε συνεργασία με ξένα κράτη και διάφορες ΜΚΟ. Που εξαγοράζουν τους πάντες. Δυστυχώς, ακόμα και ευρωβουλευτές!»

«Επί χίλια χρόνια περίπου, η Ευρώπη αντιστάθηκε στην Ισλαμική επέκταση. Και απέκτησε έτσι κοινή ταυτότητα, παρά τις εσωτερικές της συγκρούσεις, ως πολιτιστικά "Χριστιανική Ευρώπη", "συνομιλώντας" συνεχώς με τον Πλάτωνα και των Αριστοτέλη. Μέσα από την Αναγέννηση και των Διαφωτισμό…».