ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP 2015: Θρίαμβος της Yamaha (photos & video)

MotoGP 2015: Θρίαμβος της Yamaha (photos & video)

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP εξελίχθηκε από πολύ νωρίς σε μια εσωτερική υπόθεση της Yamaha, μη αφήνοντας περιθώριο σε κανέναν να αμφισβητήσει την καθολική κυριαρχία της μάρκας το DNA της οποίας είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τις κορυφαίες επιδόσεις και την αγωνιστική φιλοσοφία, παντού.

Η Υamaha αναδείχθηκε ως η απόλυτη κυρίαρχος της πίστας στα χέρια του έμπειρου, παθιασμένου, ευφυή και διαχρονικού Valentino Rossi, με τελική επικράτηση του ασταμάτητου, δυναμικού και απόλυτα προσηλωμένου στον στόχο του, Jorge Lorenzo.

Ο Jorge Lorenzo και ο Valentino Rossi ανέβασαν τον πήχυ σε πρωτόγνωρα ύψη στο τέλος της σεζόν στο Gran Premio de la Comunitat Valenciana, καθώς μονομάχησαν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Lorenzo ως λαίλαπα που δεν τη σταματούσε τίποτα, υπερασπίστηκε την πρώτη θέση μέχρι τέλους, για να εξασφαλίσει τη λαμπρή 40η νίκη της καριέρας του στο MotoGP Grand Prix και να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή για πέντε πόντους. Ο Βαλεντίνο Ρόσι έκοβε τον άνεμο στα δύο πραγματοποιώντας μία απίστευτη κούρσα, και τελικά κατέκτησε την 4η θέση στον αγώνα και τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη για τη σεζόν 2015. Μαζί με την εξασφάλιση του Triple Crown, η Yamaha επίσης γιορτάζει μια μεγάλη νίκη από την Monster Yamaha Tech 3 και τον αναβάτη Bradley Smith που εξασφάλισε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα ως κορυφαίος αναβάτης «δορυφορικής» ομάδας.

Η νίκη τίτλου της φετινής σεζόν σηματοδοτεί τον τρίτο τίτλο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στην καριέρα του Jorge Lorenzo, καθώς και τον 17ο τίτλο αναβάτη της Yamaha στην κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας.


Ο President, CEO και Representative Director της Yamaha Motor Co., Ltd, Hiroyuki Yanagi, δήλωσε:
«Εκ μέρους της ομάδας της Yamaha Motor, θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τον Jorge Lorenzo για την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το 2015. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους οπαδούς, τους χορηγούς και όλους όσους συμμετείχαν στην καμπάνια υποστήριξης του Lorenzo και της ομάδα της Yamaha σε όλη τη σεζόν. Προσδοκώ ακόμη πιο ενθουσιώδεις επιτυχίες στην επόμενη σεζόν του 2016.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., επίσημης αντιπροσωπείας της Yamaha Motor Co., Ltd στην Ελλάδα, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:

«Με την αυλαία του φετινού MotoGP να πέφτει στην Valencia την Κυριακή και «τυπικά» επικυρώθηκε η επίτευξη του Triple Crown από την YAMAHA για το 2015. To Triple Crown ως επιβεβαίωση της απόλυτης κυριαρχίας της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ήρθε να προστεθεί πανηγυρικά στα πρωταθλήματα, παγκόσμια και τοπικά, που έχει σαρώσει η Yamaha για το 2015.»

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ γιορτάζει τα φετινά αποτελέσματα προκρίνοντας το αγωνιστικό πνεύμα σε όλες τις δραστηριότητες, συνεχίζοντας τη δυναμική της παρουσία στους ελληνικούς αγώνες Motocross (εκεί που οι οδηγοί της κυριάρχησαν για άλλη μια χρονιά) και εντείνοντας την παρουσία της στους αγώνες ταχύτητας με την ανακοίνωση του Yamaha R3 Challenge. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να οδηγούν την YZF-R3 των ονείρων τους συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην Κατηγορία Νέων και να απολαμβάνουν μία σειρά από προνόμια σε ετήσια βάση, με κόστος ιδιαίτερα προσιτό σε σχέση με την αξία του πακέτου υποστήριξης και υπηρεσιών. Ανάλογα μάλιστα με την απόδοσή τους στο Πρωτάθλημα, θα θέτουν υποψηφιότητα και για συμμετοχή στο R3 Challenge της Γαλλίας!