ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι PSA και FCA συνομιλούν για συγχώνευση

Οι PSA και FCA συνομιλούν για συγχώνευση

Ο γαλλικός όμιλος (Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel) και ο ιταλο- αμερικανικός (Fiat, Chrysler) έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων,

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως αποκάλυψε αρχικά η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν οι δύο πλευρές γίνονται κουβέντες και αυτό που έχει τεθεί στο τραπέζι είναι η συγχώνευση των δύο ομίλων ως ίσος προς ίσο. Στην περίπτωση αυτή θα πρόκυπτε ένας νέος αυτοκινητικός κολοσσός με ετήσια παραγωγή 8,7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων με βάση τα περσινά στοιχεία.

Αυτό σημαίνει πως θα ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος αυτοκινητικός όμιλος παγκοσμίως, καθώς θα βρισκόταν λίγο πάνω από τη GM, που κατασκευάζει σε ετήσια βάση 8,4 εκατομμύρια οχήματα.

Και μιας και σε αυτές τις περιπτώσεις ρόλο παίζουν και οι καρέκλες με τους εκάστοτε επικεφαλής η λύση που σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να προκρίνεται είναι ο ισχυρός άντρας του γαλλικού ομίλου Carlos Tavares να είναι ο διευθύνων σύμβουλος του νέου ομίλου και ο πρόεδρός του ο πρόεδρος της FCA και εγγονός του θρυλικού Gianni Agnelli, John Elkann.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το τι θα προκύψει από τις συζητήσεις είναι ακόμα ρευστό, ενώ ενδιαφέρον έχει πως η PSA είχε προσεγγίσει την FCA και στις αρχές του χρόνου αλλά η πρότασή της απορρίφθηκε, ενώ ακολούθησε η αποτυχημένη προσπάθεια της τελευταίας για συνεργασία με τη Renault. Που δεν προχώρησε μετά από αντιδράσεις της γαλλικής κυβέρνησης που κατέχει το 15% της Renault αλλά και την συμμάχου Nissan.