ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο Πεκίνο παντρεύονται για να πάρουν άδεια κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό τους

Στο Πεκίνο παντρεύονται για να πάρουν άδεια κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό τους

Οι λευκοί γάμοι είναι ένας συνηθισμένος τρόπος προκειμένου να μπορεί κανείς να κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κίνα είναι ο υπερπληθυσμός και η πολύ μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος, ειδικά στις μεγαλουπόλεις της. Και μιας και ο ολοένα και αυξανόμενος πληθυσμός έχει και ολοένα μεγαλύτερες ανάγκες μετακίνησης που συνεπάγονται ακόμα περισσότερους ρύπους η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας έχει ορίσει συγκεκριμένο αριθμό αδειών κυκλοφορίας ετησίως, οι οποίες διατίθενται μέσω «λοταρίας». Το αποτέλεσμα είναι κατά μέσο όρο να χρειάζεται κανείς να περιμένει οκτώ χρόνια για να αποκτήσει μια πινακίδα για το νέο του αυτοκίνητο!

Μάλιστα η κυβέρνηση περιορίζει συνεχώς τον αριθμό πινακίδων στο Πεκίνο και οι 240.000 διαθέσιμες για το 2013 το 2018 είχαν μειωθεί στις μόλις 100.000. Έτσι ικανοποιείται μόλις 1 στις 2.600 αιτήσεις, ενώ αν πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί κανείς να περιμένει μέχρι και δέκα χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργηθεί διάφορα γραφεία που με κάποιον τρόπο «κλείνουν» τις καινούργιες πινακίδες και σε αρκετές περιπτώσεις τις πωλούν έως και 20.000 δολάρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Μάλιστα από την στιγμή που η μεταβίβαση δεν επιτρέπεται, ένας άλλος τρόπος να επωφεληθούν όσοι θέλουν διακαώς μια πινακίδα είναι οι εικονικοί γάμοι. Με την ελπίδα πως όταν ένας από τους δύο σταθεί τυχερός στην λοταρία στη συνέχεια να μεταβιβάσει στον πιο ενδιαφερόμενο την άδεια κυκλοφορίας. Και αφού γίνει αυτό, βγαίνει και το διαζύγιο…