ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτά είναι τα πρωτότυπα των τούρκικων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αυτά είναι τα πρωτότυπα των τούρκικων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο Ερντογάν παρουσίασε τα δύο πρωτότυπα TOGG, το πρώτο από τα οποία θα είναι έτοιμο το 2022.

Του Γιάννη Σκουφή

Λίγο πριν το τέλος του έτους η Τουρκία παρουσίασε επίσημα δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι προϊόν της κοινοπραξίας πέντε τουρκικών εταιρειών, η οποία εν συντομία ονομάζεται TOGG και έχουν σχεδιαστεί από την Pininfarina.

Πρόκειται για ένα σεντάν και ένα μικρό- μεσαίο SUV της κατηγορίας C, το οποίο θα είναι έτοιμο για πωλήσεις το 2022. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TOGG Gürcan Karakaş θα υπάρχουν εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και με απόδοση 200 ή 400 ίππων, χωρίς όμως να διευκρινίζεται σε ποιο από τα δύο μοντέλα αναφέρεται.

Η κορυφαία έκδοση πάντως θα είναι τετρακίνητη, θα έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων και θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,8 δεύτερα, ενώ η μπαταρία θα επαναφορτίζεται έως το 80% της χωρητικότητας της σε μόλις 4,8 δεύτερα.

Η βασική έκδοση θα είναι πισωκίνητη, με αυτονομία τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων και επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε 7,6 δεύτερα.

Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της Τουρκίας για ένα εθνικό αυτοκίνητο. Είχε προηγηθεί πριν από σχεδόν 60 χρόνια, για την ακρίβεια το 1961, το Devrim, που ποτέ δεν ξεπέρασε το στάδιο του πρωτότυπου. Και όπως είπε και ο Ερντογάν με μια δόση υπερβολής για χάρη της εσωτερικής κατανάλωσης «τότε μπόρεσαν να σταματήσουν το Devrim. Δεν θα τα καταφέρουν όμως με αυτά τα αυτοκίνητα».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις