ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα χρήματα θα δώσει η Audi στην FC Bayern την επόμενη δεκαετία;

Πόσα χρήματα θα δώσει η Audi στην FC Bayern την επόμενη δεκαετία;

Η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας και η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία ανανέωσαν τη συνεργασία τους για άλλα δέκα χρόνια.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι στενά συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο μέσω χορηγιών, καθώς οι κατασκευαστές θέλουν να εκμεταλλευθούν τη δημοτικότητα των μεγάλων κλαμπ. Ειδικά όσων έχουν πιστούς οπαδούς και στις αναπτυσσόμενες σημαντικές αγορές της Ασίας.

Μια από αυτές τις ομάδες είναι και η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας η FC Bayern München, η οποία από το 2002 συνεργάζεται με την Audi. Το ισχύον συμβόλαιο των δύο πλευρών έληγε το 2025, ενώ πέρυσι η διάλυση της συνεργασίας και η αντικατάσταση της Audi από την BMW δεν πραγματοποιήθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Έτσι λοιπόν και αφού η FC Bayern συνεχίζει με την Audi ως αποκλειστικό χορηγό από τον κλάδο του αυτοκινήτου οι δύο πλευρές αποφάσισαν την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου τους μέχρι το 2029. Σε αυτά τα δέκα χρόνια η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα καταβάλει στην πιο διάσημη γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 50 εκατομμύρια τη σαιζόν.

Ενδιαφέρον είναι πως από την επόμενη χρονιά τα αυτοκίνητα που παραχωρεί η Audi στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της FC Bayern θα είναι τα ηλεκτρικά e-tron, ενώ το συμβόλαιο προβλέπει πως ο στόλος των υπηρεσιακών Audi της FV Bayern θα έχει μέσο όρο εκπομπών CO2 τα 95 γραμμάρια το χιλιόμετρο.