ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Ford Focus RS θα είναι υβριδικό με 400 ίππους

Το νέο Ford Focus RS θα είναι υβριδικό με 400 ίππους

H επίσημη παρουσίασή του προσδιορίζεται για το 2022, ενώ θα διατηρηθεί και η τετρακίνηση.

Του Γιάννη Σκουφή

Η έκδοση RS είναι κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο για το Ford Focus και παρά τη φημολογία που υπήρχε και βασιζόταν κυρίως στις νέες προδιαγραφές εκπομπές ρύπων και τα πρόστιμα που επιφέρουν δεν θα λείπει από την τελευταία γενιά του επιτυχημένου μικρού- μεσαίου μοντέλου.

Κάτι άλλωστε που επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης Stuart Rowley σε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό, ενώ πέρα από αυτό ανέφερε πως θα είναι και υβριδικό. Το σύστημα πρόωσής του θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από το γνωστό 2.3 EcoBoost που θα κινεί τους εμπρός τροχούς καθώς και από έναν ηλεκτρικό πίσω άξονα προκειμένου να εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες από το νέο Ford Focus RS:

Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να είναι κοντά στους 400 ίππους, ενώ εξετάζεται και μια πιο σύγχρονη εκδοχή του συστήματος που χρησιμοποιείται στο Ford Escape με το σύνολο βενζίνης των 2.500 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα που όμως έχει σαφώς λιγότερες πιθανότητες να επιλεγεί.

Φυσικά ένα καίριο ερώτημα είναι το πόσο η υιοθέτηση της υβριδικής τεχνολογία θα επηρεάσει την τιμή αγοράς του νέου Ford Focus RS. Ας ελπίσουμε όχι πολύ, ενώ μέχρι την επίσημη πρεμιέρα του RS υπάρχει το ST των φωτογραφιών ως η σπορ επιλογή της γκάμας του Focus.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις