ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σερφάρετε με στιλ με το πιο όμορφο Toyota όλων των εποχών

Σερφάρετε με στιλ με το πιο όμορφο Toyota όλων των εποχών

Το Toyota 2000 GT είναι ένα εκπληκτικό για την εποχή του σπορ κουπέ που έχει κατασκευαστεί μόλις 351 φορές.

Του Γιάννη Σκουφή

Την περίοδο 1967- 1970 η Toyota κατασκεύασε το 2000 GT, το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχουμε δει με τα σήματα της εταιρείας. Ακόμη και οι σχεδιαστικές επιρροές από την Jaguar E-Type δεν μπόρεσαν να επισκιάσουν τη συλλεκτική του αξία, ενώ πρόκειται και για το πιο ακριβό Toyota που έχει πουληθεί μέχρι σήμερα σε δημοπρασία.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης -στην εξέλιξή του συμμετείχε και η Yamaha- οι 150 ίπποι του οποίου έφταναν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με 5 σχέσεις. Όσο για την τελική του ταχύτητα άγγιζε τα 217 χλμ./ώρα, τιμή απίστευτη για εκείνη την εποχή.

Μια ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός υπό κλίμακα 1:36 λευκού 2000 GT. Το μήκος του είναι 12 εκατοστά, το πλάτος του 4,5 και το ύψος του 3,2./ Στην πράξη πρόκειται για ασύρματο ποντίκι για υπολογιστή, ειδικά για φορητούς μιας και το βάρος του χωρίς τις μπαταρίες είναι μόλις 34 γραμμάρια, που απευθύνεται στους οπαδούς της Toyota αλλά και του κλασικού αυτοκινήτου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξαιρετικά λεπτομερής κατασκευή του. Έτσι το μακρύ καπό αποτελείται από δύο τμήματα προκειμένου να επιτρέπεται το αριστερό και το δεξί κλικ, ενώ ανάβουν μέχρι και οι προβολείς.

Η τιμή του είναι 70 δολάρια αλλά το κακό είναι πως η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη. Ωστόσο, με λίγο ψάξιμο στο internet ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα βρει. Έστω και σε απομίμηση…