ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Skoda θα αποκτήσει το πρώτο της ρόουντστερ;

H Skoda θα αποκτήσει το πρώτο της ρόουντστερ;

Τα ρόουντστερ μπορεί να μην βρίσκονται στο ζενίθ της δημοτικότητάς τους αλλά χωρίς αμφιβολίας ανεβάζουν το κύρος κάθε κατασκευαστή.

Του Γιάννη Σκουφή

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι ένα πολύ όμορφο Spider που βασίζεται στο μικρό- μεσαίο μοντέλο της Scala. Πρόκειται για την εργασία μιας ομάδας εκπαιδευόμενων που συμμετέχουν στον θεσμό «Skoda Student Concept Car».

Πρόκειται για ένα θεσμό που διεξάγεται στο Mladá Boleslav για έβδομη χρονιά και οι σπουδαστές καλούνται να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ικανότητες τους σχεδιάζοντας από λευκό χαρτί ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δει διάφορα πρωτότυπα, από σπορ μοντέλα επιδόσεων μέχρι και «αγροτικά», αλλά αυτή την φορά επιλέχθηκε ένα ανοιχτό ρόουντστερ που θα παρουσιαστεί αρχές Ιουνίου.

Η Skoda διατηρεί διάφορες σχολές, μηχανικών και σχεδιαστών, στις οποίες φοιτούν σπουδαστές με κλίση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλοί μάλιστα από αυτούς τους εντάσσει στο εργατικό της δυναμικό επενδύοντας στο μέλλον. Μάλιστα η πρώτη σχολή της Skoda εγκαινιάστηκε πριν από 90 χρόνια.

Τώρα, στο ερώτημα αν θα μπορούσε να υπάρξει ένα roadster με τα σήματα της Skoda, η απάντηση είναι πως μάλλον δύσκολα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Πιο εφικτό θα ήταν ένα Karoq με μαλακή οροφή, ειδικά αν το εγχείρημα του VW T-Roc Cabriolet γνωρίσει επιτυχία.