ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το πιο δυνατό και πιο ακριβό Nissan Juke που κυκλοφορεί

Αυτό είναι το πιο δυνατό και πιο ακριβό Nissan Juke που κυκλοφορεί

Κοστίζει 649.500 ευρώ και κάτω από το πεντάθυρο αμάξωμά του κρύβεται ένα υπερ- αυτοκίνητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Nissan αποφάσισε πριν από 8 χρόνια να συνδυάσει το αμάξωμα του μικρού της SUV, του Juke με τα μηχανικά μέρη του super car της, του GT-R, προκειμένου να δημιουργήσει ένα υπέρ- SUV. Το οποίο είχε αρχικά 485 ίππους, ενώ στη δεύτερη εκδοχή του, που εμφανίστηκε το 2015 και κατασκευάστηκε επίσημα 4 φορές, έφτασε τους 600 ίππους.

Από αυτά τα τέσσερα πολύ ειδικά Juke δύο έμειναν στην Ευρώπη και δύο πουλήθηκαν στη Μέση Ανατολή, ενώ τώρα έχουν απομείνει τα δύο -τα άλλα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές σε ατυχήματα- που είναι ιδιοκτησία της ίδια της Nissan.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως υπάρχει και ένα πέμπτο, που έχει κατασκευαστεί με βάση το γνήσιο αμάξωμα από την Severn Valley Motorsport και ονομάζεται Juke-R700. Κι αυτό γιατί ο κινητήρας του είναι ο αναβαθμισμένος bi-turbo των 3.800 κυβικών του GT-R R35 ο οποίος αποδίδει 700 ίππους. Οι οποίοι καταλήγουν σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες αναβαθμίσεις, όπως η ρυθμιζόμενη ανάρτηση και τα ενισχυμένα φρένα.

Ταυτόχρονα το Juke-R700 ξεχωρίζει με το εντυπωσιακό του αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει ο πίνακας οργάνων του GT-R αλλά και κλωβός ασφαλείας.

Το αξιοπερίεργο είναι πως το Nissan SVM Juke-R700 πωλείται με μόλις 20 χιλιόμετρα στο κοντέρ του μέσω της πλατφόρμας James Edition και από την VDM Cars στην Γερμανία έναντι του ασύλληπτου ποσού των 649.500 ευρώ!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις