ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H επόμενη Chevrolet Camaro θα είναι ηλεκτρική!

H επόμενη Chevrolet Camaro θα είναι ηλεκτρική!

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης όλα αλλάζουν. Ακόμη και τα τοτέμ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι τα pony και τα muscle cars.

Του Γιάννη Σκουφή

Κάθε αγορά έχει τις ιδιαιτερότητες της. Για παράδειγμα η αμερικανική είναι γνωστή για τα μεγάλου κυβισμού SUV και ημιφορτηγά pickup καθώς και για τα εμβληματικά σπορ μοντέλα της όπως είναι η Ford Mustang, η Chevrolet Camaro, η Corvette κ.α.

Ειδικότερα την δεκαετία του 1960 τα γνωστά σε όλους muscle cars ήταν γνωστά για την ωμή πολύ-κύλινδρη δύναμη τους και τον brutal χαρακτήρα τους. O οποίος από γενιά σε γενιά όλο και εκπολιτιζόταν, έχοντας όμως πάντοτε κάτω από το καπό έναν V8.

Και επειδή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν αυξάνονται συνεχώς τα δημοσιεύματα που αναφέρουν το τέλος των pony cars. Όπως τα ξέρουμε τουλάχιστον.

Ήδη η Ford έχει παρουσιάσει με τη Mach-E μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της Mustang και από τη στιγμή που θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030, τότε μπορεί κανείς να υποθέσει πως η επόμενη γενιά του πασίγνωστο pony car δεν θα καίει αμόλυβδη.

Πρόσφατο δημοσίευμα της Automotive News αναφέρει πως πολύ πιο σύντομα η Chevrolet θα «τελειώσει» την επίσης πασίγνωστη Camaro δίχως να υπάρχει άμεσος διάδοχός της.

Τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι που να εξελίσσεται και μέχρι να δούμε την επόμενη γενιά της Camaro που θα έχει ηλεκτρικό μοτέρ αντί για έναν V8. Αλλά το πιο λυπηρό για κάθε petrolhead δεν είναι μόνο αυτό, αφού φήμες λένε πως τη Camaro θα διαδεχθεί ένα σπορ σεντάν που θα κυκλοφορήσει το 2024. Όπως είπαμε, οι καιροί αλλάζουν…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς