ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Lada Niva συνεχίζει να υπάρχει

To Lada Niva συνεχίζει να υπάρχει

Στην Γερμανία φαίνεται πως δεν έχει σβήσει το ενδιαφέρον για ένα από τα πιο γνωστά -για πολλούς και διάφορους λόγους- 4x4 της παγκόσμιας αγοράς.

Του Γιάννη Σκουφή

Παρόλο που η Lada ανακοίνωσε πέρυσι πως δεν θα διαθέτει το Niva στην Ευρώπη -μεταξύ άλλων και στη Γερμανία- μία ανεξάρτητη εταιρεία με την ονομασία Partisan Motors προχώρησε στην ανακοίνωση μιας ειδικής έκδοσής του με την ονομασία 50th Anniversary Limited Edition.

Η οποία έχει μια τιμή πώλησης που έχει διαμορφωθεί στις 19.900 ευρώ προσφέροντας και κάποια στοιχεία πολυτέλειας όπως οι δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό.

Εξωτερικά το επετειακό Niva ξεχωρίζει με τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες τους και τις ζάντες νέας σχεδίασης με λάστιχα BF Goodrich, ενώ υπάρχουν και σπέσιαλ προσθήκες όπως τα φουσκωμένα φτερά, οι ράγες οροφής, τα σκαλοπάτια, το σνόρκελ, καθώς και μια εισαγωγή αέρα στο καπό.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο αειθαλές τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 1.700 κυβικών που αποδίδει 83 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο με πέντε σχέσεις. Η ισχύς περνά σε όλους τους τροχούς με το 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί 17,0 ατελείωτα δευτερόλεπτα και την τελική να φτάνει με το ζόρι τα 142 χλμ./ώρα.

Η ονομασία 50th Anniversary Limited Edition φυσικά και δεν είναι τυχαία μιας και συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε η παραγωγή στο εργοστάσιο της Volga.

Η ρωσικής ιδιοκτησίας Partisan Motors που έχει αναλάβει την συναρμολόγηση των 50 Niva θα τα κατασκευάζει στο Μαγδεμβούργο και αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη θα προχωρήσει σε περισσότερα αυτοκίνητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Belh@rra: Ιστορική μέρα για τη Διπλωματία και τις Ένοπλες Δυνάμεις – Πώς οι Γάλλοι κέρδισαν τη μάχη

Γιατί ο ληστής με το τατουάζ έπαιρνε ταξί οπλισμένος σαν «αστακός»

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)