ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Tesla εξακολουθεί να υπολείπεται σε αξιοπιστία

Η Tesla εξακολουθεί να υπολείπεται σε αξιοπιστία

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η JDPower, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διεξάγουν μελέτες γύρω από την ποιοτική και αξιόπιστη λειτουργία αυτοκινήτων στην αμερικανική αγορά.

Του Γιάννη Σκουφή

Ακόμη και αν η έρευνα αφορά τις ΗΠΑ αποτελεί μια καλή ένδειξη για την ποιότητα και την αξιοπιστία ενός κατασκευαστή. Και το αξιοπερίεργο είναι πως η Tesla δεν κατατάσσεται ποτέ επίσημα στην λίστα της JDPower, επειδή σε αντίθεση με τις άλλες εταιρίες δεν δίνει τα απαραίτητα στοιχεία στις HIS και Experian για όλες τις Πολιτείες εξαιρώντας τις 15 από τις 50.

Μάλιστα, σε αυτές τις 15 ανήκουν οι Πολιτείες της Καλιφόρνια, της Νέας Υόρκης, της Αριζόνα, της Νεβάδα κ.α., στις οποίες σημειώνονται και οι περισσότερες πωλήσεις της Tesla στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σε αυτές τις 15 Πολιτείες η Tesla στο πρώτο δεκάμηνο του 2021 πούλησε 134.000 αυτοκίνητα από ένα σύνολο 230.855 στις ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι πως μόνο η Καλιφόρνια έχει 83.448 ταξινομήσεις Tesla.

Τώρα σύμφωνα με την έρευνα της JDPower αρκετοί θα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με βλάβες και δυσλειτουργίες ή άλλα ποιοτικά θέματα. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω λίστα αξιολόγησης το σκορ της Tesla είναι ιδιαίτερα χαμηλό με δείκτη 176 που την φέρνει σε ελαφρώς καλύτερη θέση από τους ουραγούς και ανάμεσα στις Chrysler και Jaguar.

Στην κορυφή βρίσκεται η Lexus ακολουθούμενη από την Porsche, την Kia και την Toyota. Σειρά έχουν οι αμερικανικές Buick και Cadillac και την κορυφαία οκτάδα συμπληρώνει η Hyundai με την πολυτελή θυγατρική της, την Genesis. Ενδιαφέρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι τίτλοι τέλους του Γιώργου Παπανδρέου

Καιρός τώρα: Συναγερμός για ακραία φαινόμενα – Μήνυμα από το 112 στη Δυτική Ελλάδα

F-35: «Κλειδώνει» η συμφωνία! Ραγδαίες εξελίξεις από Γενάρη – Πότε εκτιμάται ότι θα έρθουν Ελλάδα