ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW ID. Buzz

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW ID. Buzz

Το ID. Buzz είναι το τελευταίο ηλεκτρικό μοντέλο της VW και παρουσιάστηκε ως μοντέλο παραγωγής για πρώτη φορά στην Αστυπάλαια.

Του Γιάννη Σκουφή

Το ID. Buzz είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αναβιώνει ένα βαν που γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ο λόγος για το T1 ή καλύτερα η γνωστή μας «κλούβα» που στα παλιότερα χρόνια εξυπηρετούσε με τους μεγάλους και πρακτικούς χώρους εκατομμύρια επαγγελματίες ανά τον κόσμο. Και όχι μόνο, αφού σε αρκετές χώρες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς οι επιβατικές εκδόσεις και πιο συγκεκριμένα οι μετασκευασμένες σε αυτοκινούμενα.

Στη σύγχρονη εποχή του το Bulli θα ξεκινήσει να λανσάρεται στις αγορές της Ευρώπης από το ερχόμενο φθινόπωρο. Μάλιστα, η VW ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του -θα πλαισιώσει τα μεγαλύτερα Multivan T7 και Transporter T6.1- στο εργοστάσιό της στο Ανόβερο.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην Γερμανία οι τιμές για την επαγγελματική έκδοση Cargo ξεκινούν από τις 46.455 ευρώ και για την επιβατική πενταθέσια Pro από τις 56.606 ευρώ.

Τις αναφέρουμε ενδεικτικά μιας και κάπου εκεί θα κυμανθούν οι τιμές και στην Ελλάδα, με το ID. Buzz ήδη να έχει πατήσει ελληνικό έδαφος πριν από μερικές μέρες. Πιο συγκεκριμένα στην Αστυπάλαια και με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την συνάντησή του με τον CEO ομίλου Volkswagen.