ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η Toyota παραμένει επιφυλακτική απέναντι στα ηλεκτρικά;

Γιατί η Toyota παραμένει επιφυλακτική απέναντι στα ηλεκτρικά;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας εξέφρασε για μία ακόμη φορά τους ενδοιασμούς του απέναντι στην ηλεκτροκίνηση.

«Μιλώντας ρεαλιστικά, φαίνεται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος στην Καλιφόρνια», είπε ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, με αφορμή την υπερψήφιση ενός νέου νόμου που απαγορεύει την πώληση νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Καλιφόρνια.

Ο Toyoda πιστεύει πως τέτοιου είδους βίαιες αποφάσεις είναι ιδαίτερα πρόωρες γιατί αφενός τα συμβατικά αυτοκίνητα έχουν ακόμη νόημα και αφετέρου η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Με λίγα λόγια ο CEO της μάρκας πιστεύει πως όλοι βιάζονται.

«Όπως ισχύει για τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποία σήμερα υποτίθεται ότι θα οδηγούσαμε όλοι μας, έτσι και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο για να γίνουν ευρύτερα αποδεκτά», είπε ο Toyoda.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Καλιφόρνια είναι από τις πρώτες Πολιτείες που έχουν θεσπίσει πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων.

Μάλιστα, χάρη στα υβριδικά της η Toyota είναι η εταιρία με τις υψηλότερες πωλήσεις και αν θέλει να συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα πρέπει αναγκαστικά να ξεκινήσει λανσάρει νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.