ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Hyundai και Kia συνεργάζονται με τη Samsung

Hyundai και Kia συνεργάζονται με τη Samsung

Με το αυτοκίνητο να διαθέτει όλο και περισσότερο smart χαρακτηριστικά, η Hyundai και η Kia συνεργάστηκαν με τη Samsung Electronics για την ενσωμάτωση της πλατφόρμας SmartThings.

Του Γιάννη Σκουφή

Η συνεργασία των δύο κορεατικών ομίλων στοχεύει στη βελτίωση των συνδεδεμένων και απομακρυσμένων υπηρεσιών επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν τις έξυπνες οικιακές συσκευές τους απευθείας μέσα από τα αυτοκίνητα τους. Για την περίσταση μέσα από τα Hyundai ή Kia.

Η ενσωμάτωση των υπηρεσιών πραγματοποιείται μέσα από την πλατφόρμα SmartThings της Samsung και επιτρέπει στους οδηγούς να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως διάφορες οικιακές συσκευές χρησιμοποιώντας εντολές αφής και φωνητικές μέσω των συστημάτων infotainment των αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν τη «Λειτουργία Σπιτιού» κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, ενεργοποιώντας συσκευές όπως το κλιματιστικό, μια ρομποτική σκούπα ή τα φώτα του σπιτιού τους.

Αντίστοιχα, η αμφίδρομη λειτουργία του συστήματος δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ενεργοποιούν εκ των προτέρων τον κλιματισμό του αυτοκινήτου τους ή να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τη χρήση ενέργειας τόσο στο σπίτι όσο και στο ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο.

Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν την ενσωμάτωση του SmartThings για να παρακολουθούν και να βελτιστοποιούν με ευκολία τους χρόνους φόρτισης.

Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας θα διευκολυνθεί μέσω ενημερώσεων over the air. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το update θα γίνεται μέσω θύρας USB στα συστήματα infotainment των υφιστάμενων Hyundai και Kia. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτα τα οφέλη της ενσωμάτωσης του SmartThings χωρίς την ανάγκη σημαντικών τροποποιήσεων στο hardware.

Ενώ η ακριβής ημερομηνία της διάθεσης του SmartThings στην αγορά παραμένουν αδιευκρίνιστες, αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο διασυνδεδεμένου και βολικού τρόπου ζωής για τους κατόχους αυτοκινήτων της Hyundai και της Kia.