ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Google κυριαρχεί και στα αυτοκίνητα

Η Google κυριαρχεί και στα αυτοκίνητα

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της στη CES, η Google έδωσε πληροφορίες σχετικά με το Android Auto αποκαλύπτοντας ότι είναι πλέον χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο αριθμός των 200 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που «τρέχουν» το Android Auto είναι πράγματι εντυπωσιακός, έστω και αν δεν έχουν γίνει γνωστές συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως η αναλογία μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων συνδέσεων.

Η ενσύρματη έκδοση πάντως, που θεωρείται πιο απροβλημάτιστη για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, είναι η συνηθέστερη. Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς την ασύρματη σύνδεση αφού όλο και περισσότερο η φόρτιση των smartphones, γίνεται χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Το ορόσημο των 200 εκατομμυρίων αποτελεί μια αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με πριν από περίπου δύο χρόνια, όπου τα στατιστικά στοιχεία έδειχναν πως το Android Auto λειτουργούσε σε 150 εκατομμύρια οχήματα.

Η Google βελτιώνει ενεργά το Android Auto, εισάγοντας χαρακτηριστικά όπως η βελτιωμένη ενσωμάτωση με τους πασίγνωστους χάρτες καθώς και την πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως την εκτιμώμενη αυτονομία της μπαταρίας.

Αυτή η λειτουργία, που θα παρουσιαστεί καταρχήν στα μοντέλα της Ford, θα παρέχει προηγμένη πλοήγηση για τα EVs, προτείνοντας στάσεις φόρτισης όταν είναι απαραίτητο, με βάση το τρέχον επίπεδο φόρτισης του οχήματος.

Παρά την ευρεία υιοθέτηση του Android Auto, ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η General Motors, έχουν επικαλεστεί περιορισμούς τόσο για το Android Auto όσο και για το CarPlay. Εναλλακτικά, η GM διερευνά εναλλακτικές λύσεις για να βελτιώσει την εμπειρία στο αυτοκίνητο.