ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Maserati MC20 Dakar στα χνάρια της Lamborghini Sterrato

Η Maserati MC20 Dakar στα χνάρια της Lamborghini Sterrato

Για να δούμε αν τελικά το supercar της Maserati θα αποκτήσει μία εκδοχή ανάλογη της Huracan Sterrato ή της 911 Dakar.

Του Γιάννη Σκουφή

Μία νέα μόδα, αυτή των off road εκδόσεων, έχει ξεκινήσει στην κατηγορία των supercars από όταν παρουσιάστηκε πέρυσι η Porsche 911 Dakar και ακολούθησε στη συνέχεια η Lamborghini Huracan Sterrato.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αλλά είναι πολύ πιθανό την ίδια οδό να ακολουθήσει και η Maserati. Μάλιστα, η φημολογία είναι τόσο έντονη που έχει ήδη εξιτάρει την φαντασία των εξπέρ στην επεξεργασία εικόνας, όπως για την περίσταση του Siim Parn που μας δίνει μία αρκετά ρεαλιστική εκδοχή.

Όπως μπορούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό με όλα τα καλά που θα μπορούσε να έχει μία εκτός δρόμου MC20. Παρόλο που ο εμπρός προφυλακτήρας θυμίζει κάτι από… γκρέιντερ, τα περιμετρικά πλαστικά που προστατεύουν το αμάξωμα σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος δείχνουν αρκετά εύστοχα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω, καθώς και διάφορες ενισχύσεις στο κάτω μέρος. Ειδικής σχεδίασης είναι οι τροχοί με τα χωμάτινα λάστιχα, ενώ ως κερασάκι στην τούρτα έρχεται η καλαίσθητη σχάρα οροφής από ανθρακονήματα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί όταν δεν χρειάζεται.

Σχετικά με τον κινητήρα δεν υπάρχουν αλλαγές με τον Nettuno να συνεχίζει να αποδίδει 630 ίππους. Ωστόσο, για την περίσταση η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς, ενώ η ανάρτηση έχει ενισχυθεί για εκτός δρόμου κίνηση. Φυσικά, όλα αυτά είναι υποθέσεις μέχρι να επιβεβαιωθεί η πολύ πιθανή αλά-Dakar εκδοχή της MC20. Η οποία θεωρείται σίγουρο πως θα ξεπουλήσει…