ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί έβαλαν μια BMW i8 μέσα σε ένα κοντέινερ γεμάτο νερό;

Γιατί έβαλαν μια BMW i8 μέσα σε ένα κοντέινερ γεμάτο νερό;

Τα ηλεκτρικά και τα plug-in ηλεκτρικά μοντέλο είναι να μην πιάσουν φωτιά.

Του Γιάννη Σκουφή

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Breda στην Ολλανδία αντιμετώπισαν πολύ δραστικά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε μια BMW i8 μέσα στις εγκαταστάσεις της τοπικής αντιπροσωπείας της μάρκας. Έτσι αφού έσβησαν τις μεγάλες εστίες τη σήκωσαν με γερανό και την έβαλαν μέσα σε ένα μεγάλο κοντέινερ γεμάτο με νερό που έφεραν επιτόπου.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν στη συγκεκριμένα κίνηση γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν το ρίσκο των πιθανών συνεχών αναφλέξεων των ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά και των μπαταριών ιόντων λιθίου με τα οποίο εξοπλίζεται η plug-in υβριδική σούπερ σπορ BMW.

Άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχαν παραδείγματα που ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως π.χ. ένα Tesla Model S στην Αυστρία, μετά από ατυχήματα σιγόκαιγαν για 3 και πλέον ημέρες, ενώ και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο θα πρέπει να εκπαιδευτούν κατάλληλα καθώς τέτοιου είδους περιστατικά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά σε σχέση με την ανάφλεξη συμβατικών αυτοκινήτων.

Πάντως αφού βεβαιώθηκαν για την πλήρη καταστολή της πυρκαγιάς στην i8 οι πυροσβέστες στην Brenda είχαν να λύσουν ένα άλλο πρόβλημα: τι θα έκαναν το νερό το κοντέινερ που κατά πάσα πιθανότητα θα περιείχε οξέα και τοξικά στοιχεία.

Σχετικές ειδήσεις