ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η πιο καυτή BMW 2002 που έχετε δει ποτέ! (pics)

Αυτή είναι η πιο καυτή BMW 2002 που έχετε δει ποτέ! (pics)

Μία εταιρία από την μακρινή Ιντιάνα ανακοίνωσε πως δουλεύει πάνω σε μία άκρως βελτιωμένη BMW 2002 που θα έχει 814 ίππους!

Του Γιάννη Σκουφή

Τι δουλειά έχει μια εταιρεία βελτιώσεων από την άλλη άκρη του κόσμου να ασχοληθεί με μία BMW; Στις ΗΠΑ τα ανακατασκευασμένα παλιά μοντέλα είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια και πραγματικά μέσα στο πλήθος των θηριωδών SUV και ημι-φορτηγών κάνουν την διαφορά. Επιπρόσθετα αν το αποτέλεσμα είναι πετυχημένο αυτές οι εμπνεύσεις πωλούνται αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια πάνω από την αρχική τους αξία.

Όπως είναι για παράδειγμα αυτή η υπό κατασκευή BMW 2002 που εδώ βλέπετε σε ηλεκτρονικές μακέτες. Η Gruppe 5, σε συνεργασία με τις Bill Riley Technologies και την CarBahn, που την έχει εμπνευστεί έχει ανακοινώσει την ανακατασκευή συνολικά 500 αυτοκινήτων, 300 με το μεγάλο κινητήρα και 200 με ένα λιγότερο ισχυρό. Τιμή εκκίνησης; Κάπου από τις 875.000 δολάρια!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας V10 5.900 κυβικών από τη BMW M5 με τον εσωτερικό κωδικό E60. Ο κινητήρας έχει περάσει από ρεκτιφιέ της Dinan και αποδίδει 814 ίππους και 746 Nm. Επίσης θα υπάρχει και η επιλογή ενός V10 S85 5.800 κυβικών με… μόλις 755 ίππους και 712 Nm.

Από κει και πέρα αυτή η BMW 2002 θα έχει όλα τα καλά και ακραία: από μία τεράστια σταθερή πίσω φτερούγα και θηριώδη διαχύτη, μέχρι σούπερ χρυσές ζάντες και χαμηλά σπόιλερ. Όσο για το εσωτερικό περνά σε άλλη διάσταση που θυμίζει αγωνιστικό χάρη στο τιμόνι με τους πολύχρωμους διακόπτες, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το σειριακό κιβώτιο και το σπαρτιάτικο διάκοσμο. Ρετρό νότα το αναλογικό ρολόι στο κέντρο του ταμπλό.

Σχετικές ειδήσεις