Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το πιο ποθητό μεγάλο SUV παγκοσμίως;

Newsbomb

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, υπηρετεί ακόμα στον ελληνικό στρατό και πρόσφατα παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για ένα από τα πιο σκληροτράχηλα τετρακίνητα στον κόσμο και δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του κορυφαίου SUV. Ο λόγος για τη Mercedes-ΑMG G 63, που όπως θα δείτε και στο βίντεο του TopGear που ακολουθεί τα καταφέρνει πολύ καλά και στην πίστα, όπου κινείται σαν GTI.

Παρόλο που πρόκειται για ένα κλασικό 4x4 που ζυγίζει πάνω από 2,5 τόνους, ενώ εκτός από τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hot hatch παρέχει και την άνεση μια λιμουζίνας. Κάτω από το τεράστιο καπό υπάρχει ένας V8 βενζίνης 4.000 κυβικών με διπλά turbo, 585 ίππους και 800 Nm. Που επιταχύνει τοι θηρίο από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δεύτερα ενώ μπορεί να το κινήσει ακόμα και με 220 χλμ./ώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η G 63 διατίθεται και στην ελληνική αγορά έναντι 253.130 ευρώ, ενώ η εισαγωγική έκδοση της G-Class, η diesel G 350 d είναι σχεδόν 100.00 ευρώ πιο φτηνή ξεκινώντας από τις 158.220 ευρώ, που φυσικά κάθε άλλο παρά λίγα είναι. Ακόμα και αν πρόκειται για το κορυφαίο SUV που μπορεί να αγοράσει κανείς.