Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν θα πιστεύετε πόσο γρήγορο είναι αυτό το τρακτέρ!

Newsbomb

Πόση είναι η τελική του αυτοκινήτου που οδηγείτε; 180, 190 ή μήπως 200; Ε, αυτό το τρακτέρ σας προσπερνά και μάλιστα άνετα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η JCB είχε κατοχυρώσει με το One το ρεκόρ για το ταχύτερο τρακτέρ του κόσμου φτάνοντας τα 166,72 χλμ./ώρα, που αντιστοιχούν χονδρικά στην τελική ενός αυτοκινήτου πόλης.

Ωστόσο, στην JCB θέλησαν να ανεβάσουν τον πήχη ψηλότερα, οπότε πήρας έναν ελκυστήρα Fastrac Two, του μείωσαν το βάρος κατά 10%, τον έκαναν πιο αεροδυναμικό και παράλληλα προχώρησαν και σε διάφορες άλλες αναβαθμίσεις. Κάπως έτσι το τρακτέρ που βλέπετε στην οθόνη σας κατάφερε να πιάσει την μέγιστη ταχύτητα των 240 χλμ./ ώρα!

Ωστόσο, το ρεκόρ για να καταγραφεί επίσημα απαιτεί και δεύτερο πέρασμα προς την αντίθετη κατεύθυνση σε μία διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Έτσι, ο μέσος όρος που κατέγραψε η Guinness ήταν 218,73 χλμ./ώρα, τελική που είναι αντίστοιχη ενός αρκετά δυνατού επιβατικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτάχυνση και η μέγιστη ταχύτητα δεν ήταν το μόνο βασικό μέλημα των ανθρώπων της JCB, καθώς το τρακτέρ των 5 τόνων έπρεπε να σταματήσει έγκαιρα. Για αυτό τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος ένα αλεξίπτωτο που άνοιξε για να λειτουργήσει ως αερόφρενο.