Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ηλεκτρικό VW I.D. R αφήνει πολύ πίσω του τη McLaren 720S

Newsbomb

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να εξασφαλίσει επιδόσεις που δύσκολα μπορούν να έχουν σούπερ σπορ μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, σε ότι τα αφορά ως μονάδες και τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος με την κίνησή τους. Από την άλλη όμως ένας μοντέλο με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης μπορεί και επιδόσεις να έχει και μάλιστα κορυφαίες και οδηγική ευχαρίστηση να προσφέρει.

Προκειμένου λοιπόν να υποστηρίξει τα τελευταία η VW, που πλέον δραστηριοποιείται πολύ έντονα στο συγκεκριμένο τομέα, εξέλιξε το ηλεκτρικό αγωνιστικό I.D. R. Το οποίο έχει σαρώσει κυριολεκτικά όλα τα ρεκόρ, όπου και να έχει εμφανιστεί. Από τo θρυλικό Pikes Peak και το ονομαστό Nürburgring όπου είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό και μάλιστα με διαφορά, μέχρι την άγνωστη μέχρι πρότινος ανάβαση της Tianmen στην Κίνα.

Το γίνεται όμως όταν τεθεί αντιμέτωπο με ένα καθαρόαιμο super car; Με πολλά άλογα και κορυφαίες επιδόσεις, όπως είναι για παράδειγμα η McLaren 720S. Για να το διαπιστώσει αυτό ο Chris Harris, ένας από τους παρουσιαστές της διάσημης εκπομπής TopGear του BBC, οργάνωσε μια κόντρα μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, την οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Και από τα οποίο μπορεί να συμπεράνει κανείς πως σιγά σιγά μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και σε ότι αφορά τις επιδόσεις των αυτοκινήτων μας.