Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Xiaomi παρουσιάζει το έξυπνο ηλεκτρικό σκούτερ

Newsbomb

Η κινεζική εταιρία ηλεκτρονικών είναι εδώ και καιρό μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως διευρύνοντας συνεχώς τις δραστηριότητές της.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Xiaomi κατάφερε να καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής smartphones και πλέον να έχει διανοίξει τους ορίζοντες της στον γενικότερο κλάδο των ηλεκτρονικών διαθέτοντας laptops, tablets, hardware κ.α. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φιλόδοξη εταιρία που δεν διστάζει να εξερευνήσει διάφορα πεδία της αγοράς, ακόμη και στην αγορά των δίκυκλων.

Φυσικά η Xiaomi ως εταιρεία ηλεκτρονικών δεν θα μπορούσε παρά να ενασχοληθεί με την κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Έτσι παρουσίασε δύο έξυπνα ηλεκτρικά σκούτερ που εντάσσονται κάτω από την υπο- μάρκα 70mai και η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους εκτιμάται πως θα είναι προς τα τέλη του 2020 και εφόσον έχει κοπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα επονομαζόμενα 70mai A1 και A1 Pro Smart Electric Scooter έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδυάζουν την λειτουργικότητα και την πρακτικότητα ενός smartphone με την πλήρη συνδεσιμότητα του τελευταίου. Για αυτό υπάρχει στο τιμόνι μια οθόνη 6,86 ιντσών που υποστηρίζει αφή και εντολές φωνής, υποστήριξη με εφαρμογές (apps), ακόμη και κάμερα HD.

Για την κίνηση των σκούτερ υπάρχει μια μπαταρία που φορτίζει σε μόλις 7,5 ώρες και προσφέρεται με ταχυφορτιστή για ακόμη πιο σύντομη διαδικασία. Το A1 προσφέρεται με μια μικρότερη μπαταρία που έχει αυτονομία για 60 χιλιόμετρα ενώ το A1 Pro με μια μεγαλύτερη για να μπορεί ο χρήστης να απολαμβάνει επιπλέον 10 χιλιόμετρα κίνησης. Σε κάθε περίπτωση η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 25 χλμ. /ώρα. Όσο για την τιμή πώλησης υπολογίστε περίπου 500 ευρώ.