Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Mini δείχνει το μέλλον

Newsbomb

Πως φαντάζεστε να είναι τα αυτοκίνητα σε μερικές δεκαετίες; Την απάντηση δίνει η Mini. Σήμερα.

Του Γιάννη Σκουφή

Μέσα από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Vision Urbanaut η Mini μας δίνει μια εικόνα για το πως θα είναι ένα αυτοκίνητο στο απώτερο μέλλον. Και όπως μπορείτε να δείτε δεν μας θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους με τα σήματα της βρετανικής μάρκας.

Καταρχήν εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα concept ενός όγκου που στο εσωτερικό του απουσιάζουν και ταυτόχρονα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα. Τι θέλω να πω; Το βασικό είναι πως οι σχεδιαστές δημιούργησαν αυτό το Mini από μέσα προς τα έξω. Για αυτό έλαβαν υπόψη του τις ανέσεις που προσφέρει ένας καναπές στο σπίτι, τα έπιπλα ή μια γλάστρα ενισχύοντας το φενγκ σούι.

Στόχος ήταν η μέγιστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων και για την διαρρύθμιση τους χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality- AR). Με αυτή την τεχνολογία επιτεύχθηκαν και οι μέγιστες δυνατές γυάλινες επιφάνειες που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των 4,2 μέτρων του αμαξώματος.

Για να μπουν στο εσωτερικό οι επιβάτες -ανάλογα με τη διαρρύθμιση χωρούν έως και τέσσερις- ανοίγει αυτόματα μια συρόμενη πόρτα από το πλάι και στη συνέχεια εισέρχονται σε ένα lounge περιβάλλον με εξατομικευμένο φωτισμό. Τα ειδικής σχεδίασης καθίσματα περιστρέφονται και αλλάζουν διεύθυνση ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Το προηγμένο σύστημα φωτισμού είναι ενσωματωμένο στην μάσκα ενώ και τα πίσω σώματα δεν προεξέχουν στο ελάχιστο και είναι «κρυμμένα» στο αμάξωμα. Εντύπωση προκαλεί πως για κάποιο λόγο ανοίγει προς τα εμπρός το παρμπρίζ.

Εννοείται πως το σύστημα πρόωσης είναι μηδενικών ρύπων και ηλεκτρικό, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Τιμόνι πάντως βλέπουμε πως υπάρχει οπότε δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε ως οδηγοί και σε αυτά που θα μας φέρει το μέλλον.

«Το 1959, το πρώτο Mini προανήγγειλε μία επανάσταση στα μικρά αυτοκίνητα με τον εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα του», θυμάται ο Oliver Heilmer, υπεύθυνος σχεδίασης της MINI. «Με το MINI Vision Urbanaut είχαμε τη δυνατότητα να αναθεωρήσουμε και να αυξήσουμε το ωφέλιμο της καμπίνας πολύ περισσότερο σε σχέση με την εξωτερική επιφάνεια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr